Halepçeli gazeteciler: Bradosti’yi serbest bırakın!

Halepçeli gazeteci ve aktivistler, Zubêr Bradosti’nin serbest bırakılmasını istedi.

KDP asayişi tarafından gözaltına alınan Rojnews Muhabiri Zubêr Bradosti, 12 gündür gözaltında. Bradosti’nin gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla Halepçe’de bir araya gelen gazeteci ve aktivistler, basın açıklaması yaptı. Eylemde, Gazeteci Zubêr Bradosti’nin bir an önce serbest bırakılması istendi.

'HAKKIMIZ İHLAL EDİLİYOR, ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ KISITLANIYOR'

Gazeteci Cihad Hewrami tarafından okunan açıklama şöyle:

"Her alanda düşünce özgürlüğüne büyük önem verilirken, Kürdistan Bölgesi’nde tam aksine gazetecilerin hakları ihlal ediliyor ve özgürlükleri kısıtlanıyor. Gazeteci ve basın çalışanlarına yönelik ihlallerde artış yaşanıyor. Zubêr Bradosti 12 gündür gözaltında. Bradosti’nin gözaltına alınması gazeteci haklarına ve insan haklarına aykırıdır. Zubêr Bradosti’nin bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz.

PARLAMENTO VE YARGIYA ÇAĞRI

Yargı bağımsız olmalı ve gazetecilere yönelik ihlallere son verilmeli. Kürdistan Bölgesi’nde gazetecilerin haklarının farklı bahanelerle ihlal edilmesini istemiyoruz. Uluslararası raporlarda Kürdistan Bölgesi’ndeki gazetecilerin yaşadığı sorunlar bir bir belirtiliyor. Kürdistan Bölgesi Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu ve yargı ihlallere karşı ses çıkarmalı."