Halid: Leyla Güven'in sesini duyun!

FHKÖ Politbüro Üyesi Leyla Halid, “Eğer Leyla Güven’e bir şey olursa milyonlarca Leyla Güven ortaya çıkacaktır" diyerek, hükümete uyarıda bulundu.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKÖ) Politbüro Üyesi Leyla Halid, İmralı tecridine karşı 159 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven'i evinde ziyaret etti. Halid, yaptığı ziyaretin ardından kendisine eşlik eden HDP Amed Milletvekili Saliha Aydeniz, TJA üyeleri Ayşe Gökkan ve Gülcihan Şimşek ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Leyla Güven’in ve cezaevlerinde bulunan tutsakların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yasal haklarının uygulanması için açlık grevinde olduğunu söyleyen Halid, “Çok güçlü bir kadın, bir özgürlük savaşçısı, bir parlamenter. Sadece hukukun uygulanması için açlık grevinde giriyor. Sayın Öcalan kendi üzerindeki tecrit için hiçbir insanın yaşamını yitirmesini istemeyecektir, bundan eminim. Ona  (Leyla Güven) da aynı şeyi söyledim. Bu bizim kültürümüzde olan bir şey değil. Biz ölmek için değil, yaşamak için mücadele edenleriz. Ya zafer elde ederiz ya da direniriz” dedi.

'DİRENİŞİ SÜRDÜRECEĞİNİ SÖYLEDİ'

Leyla Güven’in ‘eylemini kararlılıkla sürdüreceği’ mesajını aktaran Halid, “Leyla Güven bir mücadele ve direniş ikonu haline geldi. Her şeye rağmen direnişe devam edeceğini söyledi. Leyla Güven’in mesajı sosyal medya ve diğer ağlar üzerinden tüm dünyaya yayıldı. Kendisine şunu söyledim; Gelecek sefer geldiğimde seni sağlıklı bir biçimde hayatta görmek istiyorum. Seninle omuz omuza duracağım” diye kaydetti.

‘HÜKÜMET GÜVEN'İN SESİNİ DUYMALI'

Leyla Halid, tecrit ve açlık grevlerine ilişkin Türk hükümeti ve kamuoyuna da şöyle seslendi:

“Bu mesajım Sayın Erdoğan’adır; Artık insanların hayatına önem verdiğini göstermenin zamanıdır. Sizler Sayın Öcalan’ı kaçırarak, cezaevine bıraktınız. Diğer türlü bırakmayacaktınız. Hükümeti Leyla Güven’in mesajını duymaya çağırıyorum. İnsanları, sadece insan haklarını istedikleri için ölmelerine izin vermeyin. Daima insan haklarını savunduklarını söylüyorlar. Ama Sayın Öcalan’ın durumuna baktığımız zaman bu görülüyor. Sayın Öcalan’ın ailesi, avukatları, dışarda basınla, dış dünyayla iletişiminin açılması gerekiyor. Aynı zamanda tüm insan hakları savunucularına ve organizasyonlarına Leyla Güven’in taleplerini hükümete ulaştırmak üzere çağrı yapıyorum.” 

Leyla Halid, bu sözlerinin ardından Filistin’de cezaevindeki tutsakların ve FKHÖ Genel Sekreteri Ahmed Saadet’in, Kürt halkı ve açlık grevi eylemcilerine dayanışma mesajı gönderdiğini de ifade etti.

'MİLYONLARCA LEYLA GÜVEN ÇIKAR'

KESK’in düzenlediği 2. Ortadoğu’da Barış Konferansı’nda Erdoğan ve hükümete uyarılarda bulunduğunu anımsatan Halid, şöyle devam etti: “Eğer Leyla Güven’e bir şey olursa milyonlarca Leyla Güven ortaya çıkacaktır. Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada bu olacaktır. O yüzden Leyla Güven’in özgürlük için çıkardığı sesi dinleyin. Türkiye hükümetine şunu hatırlatmak istedim; Yaptıkları izolasyon, bir özgürlük savaşçısı üzerindeki tecrittir. Sayın Öcalan benim için bir özgürlük savaşçısıdır. Günün sonunda dönüp baktığınızda, bir insan hakkı ihlali uygulanıyor. İnsanları tecrit altında tutmak en yüksek ihlallerden biridir."

Leyla Halid ve bareberindekiler, daha sonra açlık grevinde olan HDP milletvekilleri Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç’ı ziyaret etmek üzere Güven’in evinin önünde ayrıldı.