Hastane 'hata olmaz' dedi, bebeği bitkisel hayata soktular!

Van'da 1,5 yaşındaki Vekil Birol, ameliyata alındıktan sonra bitkisel hayata girdi. Hastaneyi suçlayan Baba Ferdi Birol, "Çocuğum büyük bir hata sonucu bu hale sokuldu" dedi.

Van'ın Özalp ilçesinin Çubuklu köyünde dünyaya gelen, 1.5 yaşındaki Vekil Birol, omuriliklerinde bulunan tümör kitlesi nedeniyle 6 ay Araştırma Hastanesi YYÜ ve 2 ay Bölge Devlet Hastanesi’nde tedavi gördü. Bölge Hastanesinde doktorlar, ‘riskler var, ameliyatı biz yapamayız’ diyerek hastayı YYÜ Araştırma Hastanesine sevk etti. YYÜ Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezinde doktorlar ameliyatı yapabileceklerini söyledi. Felç olma riskinin bulunduğunu, bunun da bir hata ile olabileceğini ama kendilerinin daha önce bu ameliyatı yapmalarından ötürü böyle bir hatanın gerçekleşmeyeceğini söyleyerek, aileyi ikna ettiler.

45 GÜNDÜR YOĞUN BAKIMDA

Bebek Vekil Birol, böylece 12 Nisan 2018 tarihinde ameliyat altına alındı. Ancak narkoz verilmesi sonucu ameliyat sırasında 2 defa kalbi durdu. Bu nedenle ameliyat yarıda kalınca, yoğun bakıma alındı. 1 ayı aşkındır yoğun bakımda tutuluyor.

BABASI: BÜYÜK HATA SONUCUNDA...

Ameliyat sırasında beynine oksijen gitmediği için 45 gündür bitkisel hayatta olan Vekil Birol’un babası Ferdi Birol, kendisinin inşaatçı olduğunu ve 4 çocuğunun bulunduğunu söyledi. Kendisinin tamamen doktorların önerisi doğrultusunda hareket ettiğini ancak doktorlara emanet ettiği çocuğunun şu anda bitkisel hayatta olduğunu, büyük olasılıkla felçli kalacağını kaydeden Birol, “Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum. Çocuğum büyük bir hata sonucu bu hale sokuldu. Sorumlu YYÜ ve Araştırma Hastanesidir. Gerekenlerin yapılmasını istiyorum" dedi.