HDK’den İran saldırılarına ilişkin açıklama

HDK Genel Sekreter Yardımcısı Aso Hesenzade, İran rejiminin kendilerine yönelik saldırılara karşı sessiz kalan Güneyli partileri eleştirdi.

İran rejiminin 8 Eylül'de Hewlêr’in Koyê ilçesinde bulunan HDK, HDK-İ parti üslerine düzenlediği saldırılara ilişkin, Hîzba a Demokrat a Kurdistan (HDK) Genel Sekreter Yardımcısı Aso Hesenzade, Hewlêr’in Sheraton Hotel’in de bir basın toplantısı düzenledi.

Aso Hesenzade, İran tarafından kendilerine yönelik böyle bir saldırının olabileceğini öngördüklerini belirterek; “İran gücümüzden korkuyor. Bunun için vahşice saldırıyor’’ dedi.

Güney Kürdistanlı bazı partilerin saldırıya karşı sessiz kalmalarını eleştiren Hesenzade, ‘’İran İslam devletinin bu şekildeki saldırısı karşısında bazı Başurê Kürdistan partileri ile uluslararası toplumun sessiz kalması kabul edilemez” dedi.

Aso Hesenzade konuşmasının devamında, “İran Rojhilatê Kürdistan partileri karşısında ne yaparsa yapsın, mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İran Rejimi 8 Eylül'de 3 Kürt gencini idam etti. Yine aynı gün Koyê'de bulunan HDK, HDK-İ parti üslerine saldırı gerçekleştirdi. Saldırı sonucunda 15 kişi yaşamını yitirdi, 40 kişi de yaralandı.