HDP adayları halkla buluşuyor: Mutlaka kazanacağız!

Halkların Demokratik Partsi'nin (HDP) belediye eşbaşkan adayları Van, Şırnak, Erzurum ve Amed'de halkla buluştu.

VAN

HDP, Van’ın Erciş ilçesinde düzenlenen etkinlikle büyükşehir ve ilçe eşbaşkan adaylarını halka tanıttı.

HDP il eşbaşkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP İl Eşbaşkanı Ayla Tarhan, Ökkeş Kava, HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, büyükşehir eşbaşkan adayları Bedia Özgökçe, Mustafa Avcı, Erciş eşbaşkan adayları Yıldız Çetin ve Mahmut Pala, Şeker Fabrikası girişinde yüzlerce araçlık bir konvoy tarafından karşılandı. Kent merkezinde tur atan HDP konvoyu, Haşmet Bedii Kürüm Caddesi'nde bulunan tanıtım mitinginin yapılacağı Sebze Hali yanına kadar devam etti.  

HDP Erciş eşbaşkan adayları Yıldız Çetin ile Mahmut Pala, ilk olarak halka tanıtıldı. Çetin, Leyla Güven’in açlık grevine dikkat çekerek, yerine kayyum atanarak tutuklanan Diba Keskin’e selam gönderdi.

Yıldız, “Bizi zindanlara atabilirler ama bu halkın iradesine kelepçe vurulamaz. Belediyeleri hep birlikte yöneteceğiz. Halk belediyeciliği yapacağız. Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz” diye konuştu.

Pala ise Kürt halkının hiçbir zaman geri adım atmadığını, tüm baskılara karşı bu defa da geri adım atmayacağını belirtti.  İlçeyi komünal bir şekilde yöneteceklerini söyleyen Pala, kadın-erkek eşitliği konusunda yapacakları çalışmalara değindi. 

HDP Van İl Eşbaşkanı Ümit Dede ise, ilçede son 3 yılda yapılan gözaltı ve tutuklamalara dikkat çekerek, Erciş'in, "Biz bir gider bin geliriz” sözünü siyasi soykırıma rağmen alanı binlerle doldurmasıyla pratikte uyguladığını söyledi.

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı da iktidarın, tüm saldırılarına rağmen sonuç alamadığını ve alamayacağını kaydetti. Avcı, 31 Mart yerel seçimlerinde belediyeleri alacaklarını, kendilerine iki ay süre verilmesini ve kayyumların tahribatlarını açıklayacaklarını söyledi. 

Son olarak söz alan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan da şunları söyledi: “Kadınların söz sahibi olması adaleti getiren, bütün iktidarları yıkan bir role sahiptir. İktidarlarının yıkılacağını bildikleri için en büyük saldırıları kadınlara, kadın başkanlarımıza yönelttiler. Kadın milletvekillerimizi, başkanlarımızı tutukladılar." 

ŞIRNAK

HDP'nin Şırnak’ın Güçlükonak ilçesi için gösterdiği belediye eşbaşkan adayları Zilan Ecevit ile Mehmet Emin Kılıç için tanıtım programı düzenlendi. Şırnak-Cizre karayolunda bulunan Kasrik Beldesi’ndeki yol ayrımında buluşan HDP’liler, çok sayıda araçtan oluşan uzun bir konvoyla ilçeye doğru hareket etti. 

HDP’nin kent genelinde gösterdiği eşbaşkan adayları ile Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz’ın da aralarında bulunduğu partililer, yol güzergahındaki köylerde halkın zafer işaretleriyle karşılandı. 

Etkinlikte konuşan HDP İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, adaylarının AKP-MHP ittifakına karşı başarılı olacağına vurgu yaptı. 

HDP Milletvekili Hüseyin Kaçmaz da Leyla Güven'i selamladı, "Tecrit sürdükçe barış da olmaz" mesajını verdi.

Son olarak, belediye eşbaşkan adayları halka hitap etti. Eşbaşkan adayı Zilan Ecevit, ilçede yıllardır kurulan korku imparatorluğunu toprağa gömeceklerini dile getirdi. Ecevit, “Güçlükonak Belediyesi’ni ağalardan ve emek sömürücülerinin elinden kurtaracağız” mesajı verdi. Eşbaşkan adayı Mehmet Emin Kılıç ise, “Bu vazifeye layık olmak için söz veriyoruz. Halkımızın umudunu kırmayacağız” diye konuştu.

ERZURUM

HDP’nin Erzurum ilçe eşbaşkan adayları da seçim çalışmalarına başladı. Tekman Belediyesi Eşbaşkan Adayları Muzahit Karakuş ve Yanes Çelik, ilçe merkezindeki birçok ailenin kapısını çaldı.

Karayazı’da HDP'li belediye eşbaşkan adayları Burhanettin Şahin ve Melike Göksu, seçim çalışmaları kapsmaında esnaf ziyaretlerinde bulundu. 

AMED

HDP, Kocaköy (Karaz) ilçe belediye eşbaşkan adayları Rojda Nazlıer ve Kasım Pervane’yi halka tanıttı. Eşbaşkan adaylarıyla birlikte HDP Amed milletvekilleri Remziye Tosun, Semra Güzel ve Musa Farisoğulları’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, Çaytepe yol ayrımında buluşarak araç konvoyu ile ilçe merkezine girdi. Şehir turunun ardından adaylar, HDP Kocaköy ilçe binasına geçti. 

Adaylar buradan da araç konvoyu ile Seren Mahallesi'ne geçerek halkla buluştu. 

"Karaz Ya Me Ye" sloganın atıldığı aday tanıtımında konuşan HDP Kocaköy İlçe Eşbaşkanı Rukiye Işık, tecride karşı açlık grevindeki Leyla Güven'i selamladı.

HDP Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Hülya Alökmen Uyanık ise 31 Mart’taki yerel seçimlerde Kocaköy'ün duruşundan emin olduğunu vurguladı. 

HDP Kocaköy İlçe Belediye Eşbaşkan Adayı Kasım Pervane de partilerinin tüm baskılara rağmen halk tarafından sahiplenildiğini belirtti. 

HDP milletvekilleri ve belediye eşbaşkan adayları daha sonra Hani ilçesine geçti.