HDP'den eylem kararı: Amed'e yürünecek!

HDP, direnişini sürdüren Leyla Güven'e destek için çok sayıda kentten Amed'e yürüyüş düzenleyecek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a tecridin kaldırılması için 94 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven ile tutsakların açlık grevi eylemlerine destek amacıyla yeni bir eylem kararı aldı. 

Amed, İstanbul ve son olarak bugün Mersin’de açlık grevlerine dair mitingler düzenleyen HDP, yine Amed'de milletvekillerinin yer aldığı 10 günlük Nöbet Eylemi organize etmişti. Ancak hükümetin bu zamana kadar atmaması nedeniyle HDP, destek eylemlerini sürdürme kararı aldı.

15 FARKLI YERDEN YÜRÜYÜŞ

Buna göre, Leyla Güven’in açlık grevinin 100’üncü günü olan 15 Şubat’ta Amed'de olunacak şekilde 15 farklı kentten yürüyüşler düzenlenecek.

Konuya ilişkin hazırlanan genelge, partili milletvekillerine, Parti Meclisi (PM) üyelerine, il ve ilçe eşbaşkanlıklarının yanı sıra kadın ve gençlik meclislerine gönderildi.

Hakkari, Van, Kars, Iğdır, Bitlis, Ağrı, Muş, Şırnak, Mardin, Siirt, Batman, Dersim, Bingöl, Antep ve Urfa’dan 7 ayrı koldan gerçekleştirilecek yürüyüşler, 15 Şubat günü saat 12.00’de, Güven’in Bağlar ilçesinin Bağcılar Mahallesi’nde bulunan evinin önünde yapılacak kitlesel açıklama ile sona erecek.