HDP: Kars Belediyesi halkındır, çetelerin değil

HDP Kars İl Örgütü, "Halkın kazanımının heba edilmesine izin vermeyeceğiz. Kars Belediyesi halkındır, çetelerin değil" dedi.

HDP’nin MHP’den devraldığı Kars Belediyesi’ndeki usulsüzlükler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.
Murtaza Karaçan döneminde Kars Belediyesi’nde çalışan ve cezaevinde olmasına rağmen maaşını almaya devam eden bir personel, 4 kişi ile belediye binasına girerek olay çıkardı.
Korumaların müdahale ettiği olayda arbede yaşandı.
Kars Belediyesi’nin avukatları olay çıkaran kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.
HDP'li Kars Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Ermeni heyetin ziyareti nedeniyle gündeme gelmiş başını Sinan Ogan’ın çektiği ırkçı saldırılara maruz kalmıştı.
Ardından Kars Belediyesi’nin logosunu değiştirmek için yarışma düzenleyen belediye, bir kez daha ırkçıların hedefi olmuştu.

'ÇETEVARİ ANLAYIŞ'

HDP Kars İl Örgütü tarafından yapılan açıklamada, eşbaşkanlar kutlanırken, "Bu kadar kısa bir sürede Kars sokaklarını çöpten kurtarıp, çamurunu temizleyen bu hizmet anlayışına öneri ve takdir ederek, güç ve destek olma yerine, kendine çıkar sağlamak için arayışa geçen çetevari anlayışı da kınıyoruz" denildi.
"Birtakım kirli çıkarların piyonu çetelerin bu kazanımlara gölge düşüremeyeceğinin bilinmesini isteriz" denilen açıklamada, şunlar da kaydedildi:
"Halkın kazanımlarını hiçbir dönemde çeteci çapulculara  tercih etmeyen bir siyaset anlayışının karşısında kendisini her şeye muktedir gören yağmacıların yerinin, tarihin çöplüğü olduğu herkesin malumudur.

'İZİN VERMEYECEĞİZ'

Kars Belediyesi’nden nemalanmaya çalışan güruhun sadece belediyeye değil, doğrudan Kars halkına yönelik bu çetevari davranışları ile hangi kirli çıkarlara hizmet ettiğinin bilincindeyiz.
Halkın kazanımarının çeteci çapulcular tarafından heba edilmesine izin vermeyeceğiz."