HDP'li adaylar halkla buluşuyor

HDP'nin belediye eşbaşkan adayları, ziyaret ettikleri halk ve esnaf tarafından yoğun ilgi gördü.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) belediye eşbaşkan adayları, halk buluşmalarına devam ediyor. Adaylara yoğun ilgi gösteren halk, AKP'den şikayetlerini dile getirdi.

MALATYA

HDP Malatya'daki seçim çalışmaları kapsamında Cemal Gürsel, Kuyuönü ve Aşağı Bağlar mahallelerinde halk ve esnaflarla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Yusuf Bozkuş, merkez Battalgazi ilçesi belediye eşbaşkan adayları Ruken Bilgiç ve Hüseyin Kılınç ile üniversite öğrencilerinin katıldığı ziyaretlerde, mahalle halkıyla bir süre sohbet edildi, sorunlar dinlendi.

Ziyaret sırasında 55 yaşındaki Fatma ismindeki kadın, "Birlik olalım, Demirtaş’ı çıkaralım" dedi.

BİTLİS

Seçim çalışmaları kapsamında Bitlis esnafını ziyaret eden HDP Bitlis Belediyesi eşbaşkan adayları ve beraberindeki kalabalık grup, yoğun bir ilgiyle karşılandı.

Eşbaşkan adayları Zekiye İlbasan ve Faruk İşlek, kent milletvekili Mahmut Celalet Gaydalı ve parti yöneticilerin de eşlik ettiği ziyarette, esnafların sorun ve çözüm önerileri konuşuldu. Adaylar da projelerinden bahsetti, gençlerle çay içti.

MURADİYE

Van'ın Muradiye ilçesinde seçim çalışmalarına devam eden HDP'nin eşbaşkan adayları Leyla Balkan ve Yılmaz Şalan, Otlakbaşı (Mezre) Mahallesi'nde aile ziyaretlerinde bulundu. Kapı kapı dolaşarak mahalleli ile sohbet eden adaylar, halkın taleplerini dinledi. Adaylara büyük ilgi gösteren halk, HDP’yi destekleyeceklerini söyledi.

AĞRI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Belediye eşbaşkan adayları Yeliz Karaaslan ve Abdurrahman Doğar, kente dair yapacakları projeleri açıkladı. Bir otelde yapılan toplantıya Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, HDP Milletvekili Abdullah Koç’un yanı sıra kentin sivil toplum örgütleri ve açlık grevinde olan tutsakların aileleri katıldı.

Öztürk, tecride kırmak için yaşamına son veren Zülküf Gezen’i anarak, toplumu tecride karşı ses ve birlik olmaya çağırdı. Öztürk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin insanlığa karşı yapılmış bir tecrit olduğunu söyledi.

Adaylar, Ağrı’da uygulayacakları katılımcı ve demokratik yerel yönetim projelerini de paylaştı.

DEMİRTAŞ'TAN AKDENİZ HALKINA MESAJ

Ayrıca HDP'nin rehin tutulan eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş da Akdeniz halkına seçim mesajı gönderdi. Demirtaş'ın mesajı şöyle: "Mersin Akdeniz adaylarımız Emine Şilan Yüksekkaya ve Reşat Aşan şahsında tüm halkımızın tereddütsüz bir şekilde HDP’nin arkasında duracağına, kayyum politikasına karşı demokrasinin yanında olacağına yürekten inanıyorum. Hepinize sıcak selam, sevgilerimi gönderiyorum….”