HDP'li adaylar halkla buluşuyor: Kayyumlar gidecek!

HDP'li adaylar, yerel seçim çalışmaları kapsamında halkla buluşmaya devam ediyor. Halk adayları sahiplenirken, "Kayyumları göndereceğiz" mesajını verdi.

HDP'li adaylar, bugün Van ve Erzurum’da halkla buluştu.

MURADİYE

HDP’nin Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Eşbaşkanı Ökkeş Kava, Muradiye Belediye eşbaşkan adayları Leyla Balkan ve Yılmaz Şalan, HDP ilçe binasında halkla bir araya geldi. Buluşmada, 24 Haziran seçimlerinde yaşanan eksiklikler, seçim güvenliği konuları tartışılarak, 31 Mart seçimlerinin önemine vurgu yapıldı. Bedia Özgökçe Ertan, "Yaşadığımız bütün seçimlerdeki hilelerle bugüne kadar nasıl baş ettiysek bugünden sonra da baş edeceğiz" dedi.

İPEKYOLU

Van'ın İpekyolu ilçesinde ise ilçe eşbaşkan adayları Azim Yacan ve Şehzade Kurt esnaf ziyaretinde bulundu. Rus Pazarı, Doğu Pazarı ve Yeraltı Çarşısı’nda esnafı ziyaret eden HDP'li adaylar Yacan ve Kurt’a esnaf yoğun ilgi gösterdi. Esnaf, kötü giden ekonomiden dert yanarak, kimi zaman eve ekmek dahi götüremediğini söyledi. Rus Pazarı esnafı ise eşbaşkanlardan, geçtiğimiz aylarda çıkan yangın sonucu tahrip olan pasajın onarılmasını talep etti. Rus Pazarı esnafı “Kayyumları göndererek, halkı dinleyen belediyelerimizi geri almak istiyoruz" dedi.

Doğu Pasajı’nda da özellikle kadın esnafın eşbaşkanlara ilgisi dikkat çekti. Kadınlar, belediye eşbaşkanlarının kadın olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

ERZURUM

Erzurum Karaçoban'da HDP’nin adayları soğuk havaya rağmen kentte mahalle mahalle, ev ev gezerek seçim çalışmalarını yürütüyor. Eşbaşkan adayları Remziye Sönmez ve Halit Oğun, ilçeye bağlı Duman (Maruf) ve Budaklı (Kolamaxsut) mahallelerinde ev ziyareti yaptı. Yoğun ilgi ile karşılaşan adaylar, 31 Mart seçimlerinin önemine dikkat çekildi.

MALATYA

HDP Malatya İl Örgütü, Battalgazi Belediyesi eşbaşkan adaylarını yaptığı basın toplantısı ile açıkladı. İl binasında yapılan toplantıya HDP il ve ilçe yöneticileri, eşbaşkan adayları, HDP PM üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.  

Toplantıda konuşan HDP Malatya İl Eşbaşkanı Kemal Gedik, demokrasiyi yerellerde inşa edeceklerini söyledi. Malatya’da parti olarak güçlü bir çıkış yapacaklarını dile getiren Gedik, “Bu kenti halkçı belediyecilik ile buluşturacağız” dedi. Konuşmanın ardından HDP Battalgazi Belediyesi Eşbaşkan Adayları Ruken Bilgiç ve Hüseyin Kılıç’ın ismi açıklandı. 

Hüseyin Kılıç, seçimlerde tüm güçleri ile çalışıp belediyeyi kazanacaklarını söyledi. Belediyeyi kazandıktan sonra başta trafik sorunu olmak üzere birçok problemi halkla birlikte çözeceklerini söyledi. 

Ruken Bilgiç, ilçede kadın eksenli bir belediyecilik anlayışını hayata geçireceklerini söyledi.