HDP'li adaylar Serhat'ta halkla buluştu

HDP'li belediye eşbaşkan adayları, Serhat'ta halkla buluştu.

Serhat'ın Van ve Bitlis kentlerinin ilçelerinde halkla bir araya gelen HDP'li belediye eşbaşkan adayları, seçimlerin önemine dikkat çekti, Leyla Güven'i selamladı.

VAN

HDP Gevaş Belediye eşbaşkan adayları Melek Arapoğlu ve Veysi Şeker, köylerde halkla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Olumsuz hava koşullarına rağmen halkla buluşmayı başaran Şeker ve Arapoğlu'na halkın yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti.

SARAY

HDP Saray Belediyesi eşbaşkan adayları Caziye Duman ve Şahabettin Bilmez beraberindekiler parti yöneticileriyle birlikte Örenburç Mahallesi'nde halkla bir araya geldi. Mahalle meydanına toplanan halka seslenen Eşbaşkan Adayı Caziye Duman, "Burada gözüktüğü gibi tüm baskı ve yıldırma politikalarına karşı bu kadar kitlenin toplanması gurur ve onur verici” diyerek, 31 Mart’tın önemine vurgu yaptı.

TUŞBA

HDP Tuşba Belediyesi eşbaşkan adayları Ayşe Minaz ve Yılmaz Berki ise sanayi esnafını ziyaret ederek, seçilmeleri durumunda yapacakları hizmeti anlattı.

ÇALDIRAN

HDP Çaldıran Belediyesi Eşbaşkan Adayı Leyla Atsak ise seçim çalışmalarını köy gezileriyle sürdürdü. Atsak, gittiği köylerde halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Özellikle kadınları dinleyen Atsak, 31 Mart’ın önemini anlattı.

AHLAT

Bitlis’in Ahlat ilçesinde HDP eşbaşkan adayları Seracettin Günbay ve Miyaser Güneş gazeteciler ile buluştu. Eşbaşkan adayları seçilmeleri durumunda, Türk, Kürt, Çerkes, Laz, Gürcü ve Ahıskalıların yaşadığı ilçenin daha yaşanabilir kılınması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

ELAZIĞ

HDP, Karakoçan ilçesinde kadın seçim bürosunun açılışının büyük bir coşkuyla yaptı. Büronun açılışına HDP Karakoçan Belediye Eşbaşkan Adayı Serap Mutlu ile Parti Meclis Üyesi (PM) Asiye Kolçak’ın yanı sıra çok sayıda kadın katıldı.

Kolçak ve Mutlu, Leyla Güven’in direnişini de selamlarken, "Karakoçan halkının vicdanına güveniyoruz. Yan yana olalım, daha güçlü ve kararlı, birbirimize inanarak, kadınların örgütlü mücadelesini yükseltelim ve kazanalım" mesajını verdiler.