HDP’lilerden açlık grevcilerine ziyaret

HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli ve seçilmiş belediye eşbaşkanları, HDP İl binasında devam eden açlık grevi eylemini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Temel, 31 Mart seçim sonuçlarına dikkat çekerek, “Bu halk bütün karanlıkları yırtabilecek güçtedir" dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Eşbaşkanı Sezai Temelli, yerel seçimlerde seçilen belediye eşbaşkanları ile birlikte partisinin Amed İl binasında 3 Mart’tan bu yana İmralı tecridine karşı açlık grevinde olan milletvekilleri Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç’ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, yerel seçimlerin Türkiye demokrasisine ve toplumsal barışa katkı sunmasıyla anlamlı olacağını belirterek, açlık grevi eylemlerinin de Türkiye demokrasisine katkı sunmak amacıyla olduğunu söyledi. Bilgen, seçilmiş belediye eşbaşkanlarının toplumsal barışa hizmet etmesi durumunda tecridin kaldırılması noktasında mesafe elde edeceklerini kaydetti.

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in 151 gündür açlık grevinde olduğunu hatırlatan HDP’li vekil Tayip Temel ise şunları söyledi: “Ziyareti Leyla arkadaşa yapılmış olarak kabul ediyoruz. Leyla arkadaş ile birlikte direnişe geçen binlerin sesine ses katma ziyaretidir” dedi.

Leyla Güven ve cezaevlerinde devam eden açlık grevcilerinin sağlık durumlarının kritik aşamayı geçtiğini dile getiren Temel, taleplerin karşılanması için dayanışmanın önemine dikkat çekti.

31 Mart yerel seçim sonuçlarına işaret eden Temel, “Bu halk bütün karanlıkları yırtabilecek güçtedir. O yüzden sizin seçilmiş olmanız, bu direnişin sürüyor olması mutlaka büyük başarılar ve kazanımlara daha çok yaklaştığımızın işaretidir” diyerek kazanacaklarına inandıklarını söyledi.