HDP’nin Muş ve Malazgirt başvurusu reddedildi

HDP’nin Muş kent merkezi ve AKP ile arasında sadece 3 oy farkı bulunan Malazgirt ilçesinde oyların yeniden sayılması yönünde İl Seçim Kurulu yaptığı başvurular reddedildi.

31 Mart Yerel Seçimleri’nde Muş kent merkezinde kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhur ittifakı 15 bin 919, HDP ise 15 bin 381 oy aldı. Kurulan 103 sandıkta kullanılan 2 bin 500 oy iser geçersiz sayıldı.

Geçersiz sayılan oyların buyük bir bölümüne sahip olan HDP’nin, oyların yeniden sayılması yönünde Merkez İlçe Seçim Kurulu’na yapılan itirazın reddedilmesi üzerine başvurduğu İl Seçim Kurulu da geçersiz oyların yeniden sayılmasını reddetti.

HDP, verilen bu karar üzerine bu kez YSK’ye başvuracak.

Benzer şekilde kentin Malazgirt ilçesinde yapılan seçimlerde de kesin olmayan sonuçlara göre HDP 3 bin 638, AKP ise 3 bin 641 oy aldı. 9 bin 591 seçmenin oy kullandığı ilçede, 432 oy ise geçersiz sayıldı.

HDP, rakibi AKP ile arasında sadece 3 oy farkı bulunması nedeniyle geçersiz sayılan 432 oyun yeniden sayılması için İlçe Seçim Kurulu'na yapılan itirazın reddedilmesi üzerine kararı İl Seçim Kurulu'na taşıdı. İtirazı değerlendiren İl Seçim Kurulu, talebi ret etti.

HDP, Malazgirt seçimlerine dair bu kararı da YSK’ye taşıyacak.