HDP, Roboskili ailelerle bayramlaştı

HDP'li heyet, Roboski'de katledilenlerin ailelerine bayram ziyaretinde bulundu. Pek çok köyde ve Cizre'de halkın bayramı kutlandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak il ve ilçe örgütleri, Kurban Bayramı’nın ikinci gününde köyleri ziyaret etti. HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz ve İl Eşbaşkanı Zeki İrmez’den oluşan heyet, Uludere ilçesinde halkla bayramlaştı. HDP’liler, daha sonra buradan 34 köylünün katledildiği Roboski'ye giderek, ailelerle bir araya geldi.

HDP heyeti, Roboskili ailelerle birlikte mezarlık ziyaretinde bulundu. Roboski Katliamı’nda yitirdikleri çocuklarının fotoğraflarıyla heyeti karşılayan anneler, “Allah hakkımızı zalimlerden sorsun” mesajını verdi.

‘HALK HESAP SORACAK'

Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, “Tüm dünya Roboski’de yaşananları duydu. Ancak hesap verilmemesi her gün Roboskili ailelerin acılarını daha da arttırıyor. Söz veriyoruz ki adalet gelene kadar mücadele edeceğiz. Bu köye bu acıları yaşatanlar hesap verene kadar onların peşini bırakmayacağız. Bu halka bunları yaşatanlardan bu halk hesap soracaktır” diye konuştu.

HDP heyeti, duaların ardından mezarlıktan ayrıldı.

'SAYIN ÖCALAN DİRENMEMİZİ SÖYLÜYOR'

HDP Şırnak İl Eşbaşkanı Zeynep Unat ve Milletvekili Nuran İmir’den oluşan heyet de Yoğurtçular (Heşta), Dağkonak (Nerexe), Araköy (Kiron) köylerini ziyaret etti. Ziyaretlerde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla yaptığı son görüşme ve verdiği mesaja dikkat çekildi. İmir, “Sayın Öcalan bizlere barış için direnmemiz gerektiğini söylüyor. Bizler şimdiye kadar nasıl zulme direndiysek ve mücadele ettiysek, bundan sonra da barış için mücadele edeceğiz” dedi.

Köy ziyaretleri ardından HDP’li heyet Balveren (Gundîke Mele), Kumçatı (Dergul) ve Kasrik (Qesrik) beldelerini ziyaret etti. Beldelerde halkla bayramlaşan HDP’li heyet, Kurban Bayram’ın barışa vesile olması temennisinde bulundu.

CİZRELİLERİN BAYRAMI DA KUTLANDI

HDP Cizre İlçe Örgütü yöneticileri de kapı kapı dolaşarak halkın bayramını kutladı. Cizre Belediye eşbaşkanları Mehmet Zırığ ve Berivan Kutlu’nun da katıldığı bayram ziyaretlerinde, halkın sofrasına ortak olundu.