HDP ve DBP’den Vanlı kadınlara çağrı: Kayyumları gönderelim!

Van'da HDP ve DBP Kadın Meclisi, kadınlara seslenerek, Mart'ta kayyumları gönderme ve 'yeniden inşa' çağrısında bulundu. Toplantıda Leyla Güven'in direnişi de selamlandı.

Van'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Seçim Komisyonu, 31 Mart'da yapılacak yerel seçimlere kadınlardan daha güçlü bir katılımın sağlanması için basın toplantısı düzenledi. HDP il binasındaki toplantıya HDP Van İl Eşbaşkanı Yadişen Karabulak, DBP Van İl Eşbaşkanı Ayla Tarhan, HDP Kadın Seçim Komisyonu üyeleri, TJA aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi ve çok sayıda kadın katıldı.

TARHAN: KADIN SİSTEMİMİZİ YENİDEN İNŞA EDELİM

Toplantıda konuşan DBP İl Eşbaşkanı Aynur Tarhan, şunları söyledi:

"HDP ve DBP il örgütleri, belediye eşbaşkanlarımız, kadın kurumlarımız ve Barış Annelerimiz adına bugün 20. gününde Sayın Leyla Güven’in açlık grevini destekliyoruz. 

2014 seçimlerinde 14 belediyenin 12’sini kazandık. Eşbaşkanlık sistemimizle bir çok kazanımımız ve çok değerli çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalarla 5 bin yıllık erk zihniyeti kayyumlarla bu kazanımlarımızı yok etmek için harekete geçti. Şimdi bunu boşa çıkarmak ve daha büyük başarılara HDP çatısı altında kenetlenmek için bütün kadınlara sesleniyorum: HDP’de ortaklaşıp kadınlar olarak birlikte mücadele ederek, kadın sistemimizi yeniden inşa edelim."

Tarhan, "Bizler DBP ile eşbaşkanlık sistemiyle yerelin iradesi olarak kentimizi temsil etmiştik. Kayyumların derdest ettiği kadın kazanımlarını tekrar geri almak için kadınlar gelin hep birlikte yerel yönetimlerde erk zihniyetine karşı mücadelemizi sürdürelim" diyerek, şunları ekledi: "Yoğun başvurularımız şu anda var ve bunun daha da artmasını istiyoruz. Faşizmle ile mücadele etmek ve kentimizi yönetmek için tüm Van kadınlarını partimize davet ediyoruz."

KARABULAK: 31 MART FIRSATINI DEĞERLENDİRELİM

HDP İl Eşbaşkanı Yadişen Karabulak ise şöyle konuştu: "Sayın Leyla Güven’in talepleri bizim taleplerimizdir ve o talepleri hayata geçirmek için sonuna kadar mücadele edeceğiz. İşte 31 Mart yerel seçimleri bunu yapmak için bize bir fırsat sunuyor. Çağrımız, tüm Vanlı kadınlaradır. Önümüzdeki seçimlerin biz kadınlar için önemi ve anlamı daha büyüktür. Tüm Vanlı kadınlara çağrımız, belediyelerimize sahip çıkmalarıdır. Kentimizden kayyum politikalarını ve kayyumu atmak için hep birlikte irade olmaya çağırıyorum."