HPG: Çukurca’da 6 asker öldürüldü

HPG, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bugün düzenlenen eylemde 6 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG Basın irtibat Merkezi, Hakkari’de düzenlenen eylemlere ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Çukurca’daki Koordine tepesinde bu sabah düzenlenen eylemde 6 askerin öldürüldüğünü belirten HPG, 8 Ekim günü YJA-Star güçleri tarafından düzenlenen eylemde ise 1 askerin öldürüldüğünü belirtti.

HPG’nin açıklaması şöyle:

‘’Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu çerçevede gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

9 Ekim günü (bugün) saat 09.30’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine Tepesi’nde konumlanan işgalci güçlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepedeki bir düşman mevziisi ve askerlerin hedeflendiği bu eylemde tespit edilebilen 6 düşman askeri öldürülmüştür. İşgalci TC ordusu eylem ardından taarruz tipi helikopterler, obüs ve havan topları ile alanı rastgele bir şekilde bombalamıştır.

8 Ekim günü saat 13.00’da YJA STAR güçlerimiz, yine Çelê’ye bağlı Şikêr Karakolu’ndaki askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiş ve 1 düşman askeri öldürülmüştür.

Aynı gün saat 14.40’ta YJA STAR güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Şikêrê Sipî Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

HAVA SALDIRILAR

8 Ekim günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Şehit Rüstem alanını saat 09.30’da, Kunişka ile Rençberağa köyünü saat 12.30’da, Werxelê alanını ise saat 18.30’da bombalamıştır. Yine aynı gün saat 19.30 sularında savaş uçakları Avaşin bölgesine bağlı Mam Reşo alanını bombalamıştır.’’