HPG, Şemzînan’da şehit düşen 4 gerillayı andı

HPG BİM, 30 Haziran’da Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde şehit düşen gerillaların kimlik bilgilerini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), 30 Haziran’da Şemdinli’ye bağlı Tuyê ve Pola köyleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen 4 gerillanın kimliğini açıkladı.

HPG BİM açıklaması şöyle:

“30 Haziran tarihli açıklamamızda 24 Haziran günü Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Tuyê ve Pola köyleri arasında yaşanan çatışma sonucunda 4 arkadaşımızın şehadete ulaştığını kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

ANDOK HIŞYAR

Kod Adı: Andok Hışyar
Adı Soyadı: Mehmet Reşat Yazıcı
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Saliha – Köroğlu
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Haziran 2019 / Şemzînan

Andok Hışyar yoldaşımız, 1993 yılında Van’da yurtsever bir aile çevresinde dünyaya gelmiştir. Daha çocuk yaşlarda düşmanın baskı ve zulüm politikalarına yakından tanıklık etmiş ve Kürt halkına karşı yapılan bu insanlık dışı uygulamalar Andok yoldaşı derin sorgulamalara itmiştir. Kürt halkı üzerinde uygulanan faşizme karşı tek yolun PKK’nin mücadelesinden geçtiğini bilince çıkaran Andok yoldaş, 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Saflara geldiği günden itibaren aldığı ideolojik ve askeri eğitimlerle kendisini yetkin bir militan haline getiren Andok yoldaşımız, her zaman kendisinde gelişmeyi esas almıştır. Kendisini geliştirdiği kadar çevresindeki yoldaşları da gelişmeye sevk eden bir duruşun sahibi olmuştur. Başarıya ulaşmanın emekten ve fedakarlıktan geçtiğini içselleştiren Andok yoldaş, bulunduğu her alanda her zaman öncülük misyonunda rol oynamıştır.

MİRZA GERMİYANİ

Kod Adı: Mirza Germiyan
Adı Soyadı: Piştivan Fetih
Doğum Yeri: Germiyan
Anne - Baba Adı: Afdah – Fetih
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Haziran 2019 / Şemzînan

Mirza Germiyani yoldaşımız, 1996 yılında Başûrê Kurdistan'ın direnişçi ve savaşçılığı ile tanınan Germiyan'da dünyaya gelmiştir. Mirza yoldaş, PKK’nin DAİŞ’e karşı verdiği savaşından etkilenir ve bu hareketin mimarı olan Önder Apo’nun felsefesi ile tanışır. Hareketi araştırıp okuyan Mirza yoldaş, Kürdistan’ın özgürlüğü için 2015 yılında gerilla saflarındaki yerini alır. İçinden geldiği toplumun kültürünü derinden yaşayan Mirza yoldaş, PKK’nin ahlaki ve politik eğitimleri ile kendisini yetkinleştirmiştir. Yaşamdaki sade duruşu ile tanınan Mirza yoldaş, yaşam içerisinde çevresindeki yoldaşlarına moral kaynağı olmuştur. Kürdistan’ı işgal eden faşist TC ordusuna karşı yürütülen mücadelede öncü bir rol oynayan Mirza yoldaş, TC devletinin Güney Kürdistan’ı işgalini asla kabul etmemiştir. Buna karşı verdiği mücadelede şehadete ulaşan Mirza yoldaş, dönemin direniş ruhunu yansıtan örnek bir militan olmuştur.

ROZA TEKOŞİN

Kod Adı: Roza Tekoşin
Adı Soyadı: Rojbin Arcagök
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Saadet – Mehmet Nezir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Haziran 2019 / Şemzînan

Roza Tekoşin yoldaş, 1997 yılında Amed’de dünyaya gelmiştir ve düşmanın tüm baskılarına rağmen öz değerlerine bağlı olan biri olmayı başarmıştır. Genç yaşlarda, TC devletinin halkımıza dönük olan faşizan uygulamalarına karşı 2015 yılında gerilla saflarına katılmış ve aktif mücadele içerisine girmiştir. Üzerine düşen görev ve sorumlulukları büyük bir istekle başarılı bir şekilde yerine getiren Roza yoldaşımız, soykırımcı faşist AKP-MHP iktidarına karşı yürütülen savaşta en aktif katılan öncü arkadaşlarımızdan bir olmuştur.

SEMA ARİN

Kod Adı: Sema Arin
Adı Soyadı: Marya Mirayimilan
Doğum Yeri: Maku
Anne - Baba Adı: Feride – Adıl
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Haziran 2019 / Şemzînan

Sema Arin yoldaşımız, 1995 yılında Rojhılat Kürdistan’ın Maku kentinde yurtsever bir ortamda dünyaya gelmiştir. Düşman gerçekliğini erken yaşlarda fark eden Sema yoldaşımız, TC devletinin soykırım savaşına karşı gerilla saflarına katılmıştır. Gerillaya geldiği ilk andan itibaren coşkulu ve heyecanlı bir katılımın sahibi olmuştur.  Özlü ve mütevazi duruşu ile bulunduğu ortamlarda tüm yoldaşların örnek aldığı Sema yoldaş, kendisine verilen tüm görevlere de kaygısızca sahip çıkmış ve en iyi bir şekilde yerine getirmesini bilmiştir. Kürdistan’daki düşman işgalciliğine son vermek için son anına kadar savaşmış ve ölümsüz şehitler kervanına katılmıştır.

Düşmana ağır darbeler vurarak şehadete ulaşan Andok, Mirza, Roza ve Sema yoldaşlarımızın değerli aileleri başta olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin ideali olan özgür yarınları yaratma sözünü veriyoruz.”