HPG: Amed’de 7 asker, Yüksekova’da bir kontra öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk işgal güçlerine karşı Amed ve Hakkari’de düzenlenen eylemlerde 7 asker ve bir kontranın öldürüldüğünü duyurdu.

HPG-BİM’in açıklamasına göre Amed’de düzenlenen farklı eylemlerde 7 asker ölürken, Yüksekova ilçe merkezinde kontra faaliyet yürüten bir kişi cezalandırıldı.

Amed’de 1 Haziran günü düzenlenen eylemler hakkında şu detaylar verildi:

“Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz 1 Haziran günü saat 17.30’da Hakkari’nin Esendere alanına bağlı reo tipi bir askeri araca yönelik eylem düzenlemiştir. 2 koldan etkili bir şekilde vurulan araç tümden imha edilmiş ve tespit edilebilen 3 düşman askeri öldürülmüştür.”

“İşgalci TC ordusunun gizli bir birliği uzun süredir Amed’in Piran (Dicle) ilçesine bağlı Xacek köyü yakınlarında konumlanmaktadır. Güçlerimiz bu gizli birliği bir süre denetim altına almış ve 1 Haziran günü saat 04.00’da bu birliğe yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Eylemde 2 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci güçler alanda bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün güçlerimiz operasyona katılan zırhlı bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiş ve bu zırhlı araç ağır darbelenmiştir. Bu eylemde ise 2 düşman askeri öldürülmüş, çok sayıda asker ise yaralanmıştır.”

Yüksekova’da ise Haydar Çelik isimli bir kişinin cezalandırıldığını belirten HPG-BİM, şu ayrıntıları paylaştı: “İşgalci TC ordusu ile işbirliği içinde olan, kontra faaliyetleri yürüten ve arkadaşlarımızın şehadetlerinde rolü olan Haydar Çelik isimli bir şahıs 31 Mayıs günü saat 21.30 sularında Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçe merkezinde güçlerimizce cezalandırılmıştır.”