HPG, Amed’de şehit düşen iki gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), yılın başında Amed’in bir köyünde çıkan çatışmada hayatını kaybeden iki gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG-BİM, “11 Ocak 2019 tarihinde Amed’in Karaz (Kocaköy) ilçesi kırsalında işgalci TC ordusu ile güçlerimiz arasında bir çatışma yaşanmıştır. Çok sayıda askerin öldürüldüğü ve yaralandığı bu çatışmalarda düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan Zilan (Suzan Çelik) ve Zınarin (Hacire Yılmaz) yoldaşlar şehadete ulaşmışlardır” dedi.

Gerillaların kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Zilan Tolhıldan
Adı Soyadı: Suzan Çelik
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Hatun - Hüsnü
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Ocak 2019 / Amed

Kod Adı: Zınarin Berxwedan
Adı Soyadı: Hacire Yılmaz
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Habibe - Enver
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Ocak 2019 / Amed

Açıklamada her iki gerillanın mücadele yaşamlarına ilişkin bilgiler de yer alırken, başsağlığı dilendi ve anılarına bağlılık sözü verildi:

“Zilan Tolhıldan yoldaşımız, 1986 Amed’te dünyaya gelmiştir. Kürdistan’da devam eden direniş savaşına tanıklık ederek yurtsever bir çevrede büyüyen Zilan yoldaşımız, sistem ve düşman çelişkilerini daha derinden hissetmiş ve Kürt Özgürlük Mücadelesi’ne katılmıştır. 2005 yılında gerilla saflarına katılan Zilan yoldaşımız, her zaman alçakgönüllü ve mütevazı kişiliği ile bir katılımı esas almıştır. Hareketin görevlerini büyük bir istek ve coşku ile katılan Zilan yoldaş, savaşın en kızgın olduğu alanlardan biri olan Amed eyaletinde işgalcilere karşı aktif bir mücadele veren ve fedaice bir katılımın sahibi olmuştur. Önderlik ideolojisi ile derinleşen Zilan yoldaşımız, özgür kadın çizgisinde yetkinleşerek başarılı bir gerilla komutanı olmuştur. Şehadete ulaştığı ana kadar da Önder Apo’ya bağlı bir militan olmayı başaran Zilan arkadaşımız, fedaice duruşu ile Kürt halkının özgürlüğü için son nefesine kadar düşmana karşı savaşan kahraman şehitlerimizden biri olmuştur.

Zınarin Berxwedan yoldaşımız, Batman’ın Kozluk ilçesinde yurtsever bir çevrede dünyaya gelmiştir. Daha genç yaşta düşmanın Kürt halkına karşı asimilasyon ve yok etme politikalarını gören Zınarin yoldaş, Kürdistan halkının özgürlüğü için 2016 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Kürdistan halkının umutlarını yüreğinde taşıyan Zınarin yoldaş, büyü bir inançla mücadeleye sarılmıştır. Kürdistan dağlarında aldığı eğitim ile özgür kadın ve devrimci yaşam ölçülerinde yetkinleşen Zınarin arkadaşımız, Özgür Kürdistan ve Özgür Önderlik şiarı ile içine girdiği mücadelede büyük bir emeğin sahibi olmuştur.

Özgürlüğün ancak büyük fedakârlık ve bedellerle kazanılabileceği bilinciyle mücadele yürüten her iki fedai militan yoldaşımızı saygıyla anıyor, yurtsever Çelik ve Yılmaz ailelerine başsağlığı diliyor, yoldaşlarımızın bizlere devrettikleri özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”