HPG BİM, Amed’de şehit düşen 2 gerillanın kimliğini açıkladı

HPG BİM, 19 Temmuz günü Türk ordusunun Amed’de düzenlediği hava saldırısında şehit düşen 2 gerillanın kimliğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) 19 Temmuz günü işgalci Türk ordusunun Amed’in Lice ilçesine bağlı Kortê ve Horsel köyleri arasındaki alana yönelik düzenlediği saldırıda Agit Soro kod adlı Celal Gök ile Yılmaz Çavreş kod adlı Cihan Koyuncu isimli gerillaların şehit düştüğünü belirtti.

HPG BİM açıklamasında şunları kaydetti: “19 Temmuz günü saat 12.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Amed’in Lice ilçesine bağlı Kortê ve Horsel köyleri arasındaki alanı bombalamıştır. Savaş uçaklarının saldırısı ardından saat 13.30’da taarruz helikopterleri de alanı bombardımana tabi tutmuştur. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda Agit (Celal Gök) ve Yılmaz (Cihan Koyuncu) arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Agit Soro
Adı Soyadı: Celal Gök
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Afife – Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Temmuz 2019 / Amed

 

 

Kod Adı: Yılmaz Çavreş
Adı Soyadı: Cihan Koyuncu
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Adile – Vedat 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Temmuz 2019 / Amed

Agit Soro arkadaşımız, Amed’in yurtsever kültürü içerisinde doğup büyümüş ve düşman gerçekliğine erken yaşlarda tanıklık etmiştir. Faşist TC devletinin özellikle Amed halkı üzerinde uyguladığı özel savaş politikalarını gören Agit yoldaş, 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Toplumdan kazandığı yurtsever kültür ile partinin devrimci kültürü ile bütünleşen Agit yoldaş, kısa süre içerisinde örnek bir militanca duruşun sahibi olmuştur. Birçok alanda işgalcilere karşı aktif mücadele içerisinde bulunan Agit yoldaş, şehit düştüğü son ana kadar da Kürt halkının özgürlüğü için hiç yılmadan büyük emekler vermiştir.

Yılmaz Çavreş arkadaşımız 1992’de Amed’te yurtsever bir çevrede dünyaya gelmiştir. İşgalci TC devletinin Kürt halkına dönük inkar ve imha konseptini gören Yılmaz arkadaşımız derin sorgulamalara gitmiştir. Yaşadığı bu iç sorgulamalar ardından Kürt halkı üzerindeki teslim alma ve yok etme politikalarını kabul etmeyerek, saldırıların yoğunlaştığı 2015 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Katıldığı ilk günden itibaren dağlardaki koşullara erkenden adapte olmuş ve aktif bir şekilde çalışma yürütmüştür. Yoldaşlarına ve öz değerlerine bağlılığı ile tanınan Yılmaz yoldaş, çevresinde bulunan arkadaşlarının sevgisini kazanmıştır. Medya Savunma Alanları’ndan Botan’a, Botan’dan Amed’e kadar uzanan mücadele yolculuğu içerisinde üzerine düşen görev ve sorumlulukları en iyi bir şekilde yerine getiren örnek bir militan olmuştur.”