HPG BİM, Gever’de şehit düşen 2 gerillanın kimliğini açıkladı

HPG BİM, 25 Temmuz günü Gever’de Türk savaş uçaklarının düzenlediği bombardımanda şehit düşen iki gerillanın kimliğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) 25 Temmuz günü Hakkari’nin Gever ilçesinde düzenlenen hava saldırısında Necdet Ayçiçek (Fırat Jiyan Zagros) ve Emrullah Cihan (Serhıldan Givara) isimli gerillaların şehit düştüğünü belirtti.

HPG BİM açıklamasında şunlara dikkat çekti:

“25 Temmuz günü saat 15.00’da savaş uçakları Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Tepê Baye alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanda Fırat ve Serhıldan arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Fırat Jiyan Zagros
Adı Soyadı: Necdet Ayçiçek
Doğum Yeri: Urfa
Anne - Baba Adı: Zehra – Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Temmuz 2019 / Gever

 

Kod Adı: Serhıldan Givara
Adı Soyadı: Emrullah Cihan
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Fatma – Kazım 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Temmuz 2019 / Gever

NECDET AYÇİÇEK (FIRAT JİYAN ZAGROS)

Fırat yoldaşımız, 1990 yılında Urfa’nın Suruç ilçesinde yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Yaşadığı topraklarda düşmanın Kürt halkına olan baskısını ve zulmünü yakından tanıklık eden Fırat yoldaşımız, işgalcilerin yok etme politikalarına karşı 2015 yılında Özgürlük Hareketi’ne katılmıştır. Katıldığı ilk andan itibaren Önderliğin felsefesinde derinleşmeyi esas alan bir tarzda kendisini geliştiren Fırat yoldaş, kısa süre içerisinde dönemin gerilla tarzında profesyonelliği yakalamıştır. Öz değerlerini koruyan ve bu temelde kahraman şehitlerimizin izinde yürüyen Fırat yoldaş, yaşamdaki içten duruşu ile çevresindeki yoldaşların gönlünde yer edinmiştir. İşgalcilere karşı sürekli bir mücadele içerisinde olan Fırat yoldaş, son anına kadar da dönem görevlerini en iyi bir şekilde tamamlamaya çalışmıştır.

EMRULLAH CİHAN (SERHİLDAN GİVARA)

Serhildan yoldaşımız, 1987 yılında Muş’ta yurtsever bir çevrede dünyaya gelmiştir. Bulunduğu toplumun derin kültürel değerleri ile büyüyen Serhildan arkadaşımız, Kürdistan’ın düşman sömürüsü altında olduğunu ve faşist zihniyetin Kürtleri yok etmek için uyguladığı politikaları erken yaşlarda fark etmiştir. Doğup büyüdüğü topraklarda kazandığı direnişçi gelenek ile Kürt halkının özgürlüğü için 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Kısa süre içerisinde Önder Apo’nun ideolojik ve askeri çizgisinde derinleşmeyi yakalayan Serhildan yoldaş, kendisini geliştirip öncü bir militan olmuştur. Hareketimizin birçok alanında görev alarak, verilen bütün görevlere özveri ile yaklaşmış, yüksek bir disiplinle başarı çizgisini esas almayı bilmiştir. Son görev alanı olan Zagros bölgesinde faşist TC devletinin işgaline karşı kahramanlığın ve cesaretin simgesi olmuştur.

Şehadete ulaşan Fırat ve Serhildan yoldaşlarımızın başta aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor, şehitlerimizin idealleri olan özgür Kürdistan için mücadeleyi daha da yükseltip zafere ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz.”