HPG BİM: Türk devleti algı operasyonu yapıyor

HPG BİM: Her şeyden önce, Merkez Karargahımızın da basına açıkladığı gibi, Hewlêr’de gerçekleşen MİT eylemiyle güçlerimizin herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır. Dolayısıyla gerilla alanlarında vurulabilecek bir eylem koordinesi de söz konusu değildir.

HPG BİM, Türk medyasının algı operasyonu yaptığına dikkat çekerek, “Xakurkê’den Zap’a, Zap’tan Dersim’e kadar gerilla karşısında ağır darbeler yiyen işgalciler, gerçeğe dayanmayan bu tür haberler yoluyla yurtsever halkımızda moralsizlik yaratmak isterken, faşist çevrelerin ise gözünü boyamayı arzulamaktadırlar” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) şunları belirtti: “Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın yürüttüğü mücadele karşısında zorlanan işgalci TC devleti, her zaman olduğu gibi, bu son dönemde de özel savaş medyası yoluyla halklarımız üzerinde bir algı operasyonu gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Xakurkê’den Zap’a, Zap’tan Dersim’e kadar gerilla karşısında ağır darbeler yiyen işgalciler, gerçeğe dayanmayan bu tür haberler yoluyla yurtsever halkımızda moralsizlik yaratmak isterken, faşist çevrelerin ise gözünü boyamayı arzulamaktadırlar.

Bu bağlamda, Medya Savunma Alanları ve Güney Kürdistan’a dönük yaptığı insanlık dışı saldırıları, ‘MİT Eylem Koordinesi vuruldu’ vb. biçimde manipüle etmek isterken, diğer yandan ise, Botan’da 5 kişinin birlikte teslim olduğu biçiminde haberler yayarak, Kürdistan Özgürlük Gerillası’nı itibarsızlaştırmaya çalışmaktadır.

Her şeyden önce, Merkez Karargahımızın da basına açıkladığı gibi, Hewlêr’de gerçekleşen MİT eylemiyle güçlerimizin herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır. Dolayısıyla gerilla alanlarında vurulabilecek bir eylem koordinesi de söz konusu değildir. Yurtsever Kürt gençleri karşısında yaşadığı acziyeti örtme ve içine düştüğü durumdan kendini kurtarma çabası olarak bu tür haberlere başvurulduğu aşikardır. Botan’da teslim olduğu belirtilen 5 kişi ise, önceki tarihlerde mücadele saflarımızdan kopup Güney Kürdistan’da TC tarafından satın alınan bazı kişilikleri ifade etmektedir. Şırnak’ta gerçekleşmiş olan herhangi bir teslimiyet durumu söz konusu değildir.

Tüm yurtsever ve demokratik kamuoyunu, haklı mücadelemiz karşısında son demlerini yaşayan sömürgeci AKP-MHP hükümetinin özel savaş oyunlarına karşı duyarlı olmaya çağırıyor, hangi şart ve koşul altında olursa olsun halkımızı özgürlüğe taşıyana kadar mücadele edeceğimizi belirtiyoruz.”