HPG: Bradost’ta işgalcilere ağır darbe vuruldu

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Güney Kürdistan ve Hakkari’de Türk işgal güçlerine 31 Mayıs günü ağır darbe vurulduğunu açıkladı. En az 9 askerin öldüğü bildirildi.

HPG-BİM, gerilla güçlerinin “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında”, 31 Mayıs günü Hakkari ve Güney Kürdistan’da etkili eylemler düzenlediğini belirtti.

Güney Kürdistan’daki eylemlerde bir çok askeri mevzinin imha edildiği, en az 7 askerin öldüğü ve çok sayıda silaha el konulduğu bilgisi verildi.

Açıklamada şu detaylar yer aldı: “Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Bradost bölgesindeki Ali Dirêj vadisi çevresinde bulunan bazı tepelerde hareket halinde bulunan gizli birlikler güçlerimizce denetim altına alınmıştır.

Uzun bir sürede denetimde tutulan bir düşman birliği Ali Dirêj vadisine yakın bir tepede saat 08.30’da güçlerimizce hedeflenmiştir. Yakın mesafeden 2 koldan etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğinde5 düşman askeri öldürülmüştür. Güçlerimiz burada asker cenazelerinin üzerine gitmiş ve öldürülen askerlerin üzerinden 2 adet HK-33 (Melez) silahı, 1 adet BKC (Biksi) silahı, 1 adet gündüz dürbünü, 1 adet hedef noktalayıcı ve birçok askeri yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Güçlerimiz eş zamanlı olarak Ali Dirêj vadisinde konumlanan askerleri de yoğun ateş altına almıştır. Bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylemler ardından işgalci TC ordusu kobra tipi taarruz helikopterlerinin desteğinde skorsky helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

Güçlerimiz, yine saat 08.30’da Bradost bölgesindeki Lêlîkan tepesinde konumlanan işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman mevziilerinde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

Saat 12.30’da güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Barzan bölgesine bağlı Bayrak tepesindeki işgalci askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiş ve 1 asker öldürülmüştür.”

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde ise üç koldan düzenlenen bir eylemde en az 2 askerin öldüğü belirtildi. HPG-BİM, bu eyleme ilişkin şunları ifade etti: “Güçlerimiz saat 05.00’da Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Bêzeno köyü yakınlarında bulunan bir düşman tepesine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman tepesindeki mevzii ve barınakların 3 koldan yoğun ateş altına alındığı eylemde 1 mevzii ve 2 çadır imha edilmiştir. Bu eylemde tespit edilebilen 2 düşman askeri öldürülmüştür.”