HPG'den eylem ve şehitlere ilişkin açıklama

HPG, Güney Kürdistan’ın Sidekan bölgesinde ‘işgalci Türk ordusuna eylem düzenlendiğini’ açıkladı. Açıklamada, Bitlis ve Amed’de hayatını kaybeden 3 gerillanın kimlikleri hakkında da bilgi verildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) açıklamasında, Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırılarının ayrıntıları da yer aldı.

HPG, Pir Şahan Serhildan isimli gerillanın 16 Eylül günü Bitlis’te ‘son mermisine kadar direnerek şehit düştüğünü’ belirtti. YJA-STAR gerillaları Göksun Fırat ve Didar Serhat’ın da 22 Eylül günü Amed’de ‘şehit düştükleri’ bilgisi verildi.

HPG sitesinde yer alan açıklama şöyle:

SIDEKAN’DA EYLEM

Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi çerçevesinde güçlerimiz, 29 Eylül günü saat 10.00’da Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Arê mıntıkasında bulunan Şehit Rozerin Tepesi’nde işgalci TC ordusunun operasyon birliklerine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüş, çok sayıda asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından skorsky helikopterlerle ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu taarruz helikopterleri ile Şehit Rozerin Tepesi’nin yamaçlarını rastgele bir şekilde bombalamıştır.

GERİLLA PİR ŞAHAN SERHILDAN SON MERMİSİNE KADAR DİRENDİ

19 Eylül 2018 tarihli açıklamamızda 16 Eylül günü işgalci TC ordusunun Bitlis’in Şehit Mizgin alanında bir operasyon başlattığını ve operasyonda yaşanan çatışmalarda Pir Şahan yoldaşımızın son mermisine kadar düşman güçlerine karşı kahramanca savaşarak şehadete ulaştığını kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan Pir Şahan yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Pir Şahan Serhıldan
Adı Soyadı: Ferhat Çetiner
Doğum Yeri: Urfa
Anne - Baba Adı: Hatice – Mehmet Fahri
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Eylül 2018 / Bitlis

LİCE'DE 2 GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

24 Eylül 2018 tarihli açıklamamızda 22 Eylül günü işgalci TC ordusunun Amed’in Lice ilçesine bağlı Zengasor Köyü çevresinde bir operasyon başlattığını ve operasyonda yaşanan çatışmalarda 2 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Didar Serhat
Adı Soyadı: Meryem Doğan
Doğum Yeri: Kars
Anne - Baba Adı: Bediha - Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Eylül 2018 / Amed

 

Kod Adı: Göksun Fırat
Adı Soyadı: Hasret Börta
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Kevser - Mehmet Sait
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Eylül 2018 / Amed

HAVA SALDIRILARI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Gerçekleştirilen hava saldırılarının ayrıntıları şöyledir;

28 Eylül günü saat 23.40’ta savaş uçakları Avaşin bölgesine bağlı Geliyê Avaşin alanını bombalamıştır.

29 Eylül günü saat 21.00 ile 21.30 arasında savaş uçakları Gare bölgesine bağlı Hefttebax Köyü çevresi ile Zap bölgesine bağlı Çiyayê Reş alanını bombalamıştır.