HPG’den gizli birlik, gümrük müdürlüğü ve polis karakoluna eylem

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Siirt’te gizli bir birlik ve operasyon koordinesini, Iğdır’da bir yakıt tankeri, gümrük müdürlüğü ve polis karakolunu vurdu.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, 13 ve 16 Mayıs tarihlerinde gerillanın düzenlediği eylemlerin yanısıra, Türk rejiminin gerçekleştirdiği hava saldırılarına ilişkin bilgi verdi.

Açıklamaya göre Siirt’te en az üç asker öldürülürken, Iğdır’da sınır kapısındaki polisler Azerbaycan tarafından kaçmak zorunda kaldı.

SİİRT’TE GİZLİ BİRLİK VE OPERASYON KOORDİNESİ HEDEFLENDİ

Siirt’teki eylemin detayları şöyle: “13 Mayıs günü işgalci TC ordusu Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Qelanis alanında gizli birliklerin desteği ile bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz, 2 gün boyunca bir gizli birliği denetim altına aldıktan sonra, 15 Mayıs günü saat 18.40’da içerisinde operasyon koordinesinin de bulunduğu bir tepeyi hedeflemiştir. 3 ayrı koldan yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğinde 1’i operasyon koordinesi olmak üzere toplam 3 asker öldürülmüş, çok sayıda asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından taarruz helikopterleri ve havanlar ile alanı bombalayan işgalci TC ordusu, Skorsky helikopterler ile ölü ve yaralı askerlerini alandan uzaklaştırmıştır. Ardından ise, operasyon alanında bulunan gizli birlikler alandan geri çekilmiştir. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.”

IĞDIR’DA YAKIT TANKERİNE SABOTAJ

Yakıt tankeri, gümrük müdürlüğü ve polis karakolunun vurulduğu Iğdır’daki eyleme ilişkin ise şu detaylar verildi: “Serhat Eyaleti’nde devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 16 Mayıs günü saat 12.00’da Iğdır’ın Dilucu Sınır Kapısı’nda işgalci TC ordusuna ait bir yakıt tankerine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir.

GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ VE POLİS KARAKOLUNA EYLEM

Eş zamanlı bir biçimde gümrük müdürlüğüne ait bina ve polis karakolu da güçlerimiz tarafından etkili bir şekilde vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu eylem sonucunda yakıt tankeri ve çevresinde bulunan polislere ait tüm konteynırlar alev alarak imha olurken, sınır kapısına bulunan polisler kaçmışlardır.

Eylemden bir süre sonra müdahale amaçlı gelen zırhlı araçlar da güçlerimizce etkili bir şekilde vurulmuştur. Ölü ve yaralı düşman sayısının netleştirilemediği bu eylem sonrasında çok sayıda ambulans ve zırhlı aracın ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırdığı gözlenmiştir.”

HAVA SALDIRILARI

HPG-BİM, İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlediğini belirtti. Gerillanın herhangi bir kaybının olmadığı belirtilen açıklamada, hava saldırılarına ilişkin şunlar ifade edildi:

“15 Mayıs günü saat 15.20’da savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Şehit Şahin alanını bombalamıştır.

16 Mayıs günü savaş uçakları saat 13.30’da Zap bölgesine bağlı Saca alanını, saat 17.30’da Xakurke bölgesine bağlı Şekif alanı ile Avaşin bölgesine bağlı Geliyê Avaşin alanını bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”