HPG Kuzey ve Güney Kürdistan’da işgalcileri vurdu: 11 ölü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Güney ve Kuzey Kürdistan’da bir çok bölgede düzenlediği eylemlerde en az 11 asker öldü.

HPG-BİM, Güney Kürdistan’da “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi” kapsamında düzenlenen eylemlerde 4 askerin öldüğü bilgisini verdi.

BARZAN BÖLGESİNDE SUİKAST EYLEMLERİ

Barzan bölgesindeki suikast eylemlerinin ayrıntıları şöyle: “3 Haziran günü saat 07.40’ta YJA Star güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Barzan bölgesine bağlı Tepê Xwedê mıntıkasında hareket halinde olan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik suikast eylemi düzenlemiş ve 1 asker öldürülmüştür. Aynı gün YJA Star güçlerimiz saat 19.30’da Tepê Xwedê’deki işgalcileri ikinci kez hedeflemiştir. İsabetli bir şekilde vurulan düşman askerlerinden 1’i öldürülmüştür.”

YÜKSEOVA’DA ASKERİ TEPEYE EYLEM

Yüksekova’da da bir tepeye düzenlenen eylemde Türk ordusunun kayıp verdiği belirtilirken, sayıları hakkında net bilgi alınamadığı ifade edildi: “4 Haziran günü saat 04.15’te güçlerimiz Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Gafur tepesinde konumlanan işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”

ÇUKURCU’DA İKİ ASKER ÖLDÜRÜLDÜ, BİR MEVZİ İMHA EDİLDİ

Aynı gün saat 09.00’da YJA Star güçlerinin Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Koordine tepesinde işgal güçlerini hedeflediğini belirten HPG-BİM, bu eyleme ilişkin şu bilgileri verdi:

“Düşman mevziilerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 1 A4 ağır silah mevziisi imha edilmiş ve tespit edilebilen 2 asker öldürülmüştür.”

VAN’DA SKORSKY AĞIR DARBELER ALDI

Açıklamada, “Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi” kapsamında Van’da düzenlenen eylemlere ilişkin ise şu detaylar yer aldı:

“1 Haziran günü saat 11.30’da işgalci TC ordusuna ait bir skorsky tipi helikopter Van’ın Çatak ilçesinden Kato Xelîla alanında bulunan Tingê karakoluna sevkiyat yaptığı esnada güçlerimizce hedeflenmiştir. İsabetli bir şekilde vurulan skorsky helikopter ağır darbeler almış ve alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanda bir operasyon başlatmıştır.”

GELİYÊ ŞAX’DA 4 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

“2 Haziran günü saat 15.00’da güçlerimiz Geliyê Şax mıntıkasındaki operasyonun bir birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden yoğun ateş altına alınan düşman birliğinde tespit edilebilen 4 asker öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu insansız hava araçlarının desteğinde zırhlı araçlar ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır. Aynı gün operasyon kapsamını genişleten işgalciler, 4 Haziran günü sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.”

TATVAN’DA ASKERİ BİRLİĞE SABOTAJ: 3 ASKER ÖLDÜ

HPG-BİM, Bitlis’in Tatvan ilçesinde de işgalci bir birliğin gerilla tarafından vurulduğunu belirtti:

“4 Haziran günü güçlerimiz, Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Hopê yaylasında konumlanan işgalci TC ordusunun bir birliğini denetim altına almıştır. Bir süre denetim altına tutulan bu düşman birliğine yönelik aynı gün saat 13.00’da güçlerimizce bir sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Bu eylemde 3 düşman askeri öldürülmüştür.”