HPG, Dersim’de şehit düşen 5 gerillayı andı

HPG BİM, 9 Mayıs günü Dersim Merkeze bağlı Mêrga Çepera, Şehit Cafer ve Vartinis’te çıkan çatışmada şehit düşen 5 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) “Doğan Serhat yoldaşımız komutasındaki arkadaşlarımız düşman birliklerine karşı fedaice direnmiş ve son mermilerine kadar düşmana ağır darbeler vurarak şehitler kervanına katılmışlardır” dedi.

HPG BİM açıklaması şöyle:

“1 Haziran tarihli açıklamamızda, 9 Mayıs günü işgalci TC ordusunun Dersim merkeze bağlı Mêrga Çepera, Şehit Cafer ve Vartinis alanlarında insansız hava araçları ve kobra tipi taarruz helikopterleri desteğinde bir operasyon başlattığını ve 10 Mayıs günü yaşanan çatışmalarda 5 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Doğan Serhat yoldaşımız komutasındaki arkadaşlarımız düşman birliklerine karşı fedaice direnmiş ve son mermilerine kadar düşmana ağır darbeler vurarak şehitler kervanına katılmışlardır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın detaylı sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Doğan Serhat
Adı Soyadı: Celal Kaya
Doğum Yeri: Ağrı
Anne - Baba Adı: Makbule - Müslüm
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 Mayıs 2019 / Dersim

 

Kod Adı: Baran Munzur
Adı Soyadı: Haydar Gül
Doğum Yeri: Dersim
Anne - Baba Adı: Hatun – Hasan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 Mayıs 2019 / Dersim

 

Kod Adı: Botan Agır
Adı Soyadı: Nevaf Kortak
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Hatice – Mehmet Şerif
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 Mayıs 2019 / Dersim

 

Kod Adı: Canfeda Cesur
Adı Soyadı: Vedat Çeken
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Rıhan – Mehmet Şerif
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 Mayıs 2019 / Dersim

 

Kod Adı: Rohat Piro
Adı Soyadı: Hıdır Gök
Doğum Yeri: Dersim
Anne - Baba Adı: Taybet – Nurettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 Mayıs 2019 / Dersim

 

Doğan arkadaş 1977 yılında Serhat’ın direniş kenti olan Ağrı’da dünyaya gelmiştir. Ağrı’nın isyancı ve asi kişiliğine sahip olan Doğan arkadaş sistemin o kirli mekanlarına sığmamış özgür yaşam arayışıyla yönünü dağlara verip üniversiteyi bırakarak 1998 yılında parti saflarına katılmıştır. Katıldığı ilk andan itibaren kendini Önderliğin ideolojisi ile donatıp Serhat’ın özlü, dürüst ve mütevazi özelliklerini devrimci özle bütünleştirmiştir. Her zaman hesapsızca katılımı ve yürüyüşüyle bir militanın nasıl olması gerektiğinin somut ifadesi olmuştur. Emekçi ve fedakar kişiliği onun her zaman pratik içerisinde yer almasını sağlamıştır.

Dersim’in, Koçgiri’nin, Karadeniz’in zorlu koşullarında uzun süre görev yapmış, fedaice bir pratiğin sahibi olmuş ve düşmana karşı önemli başarılar elde eden örnek bir öncü komutan kişiliğini oluşturmuştur. PKK içerisinde kendisini iyi eğitmiş, birikimli ve aydın bir arkadaş olan Doğan yoldaş, sohbetleri ve tartışmaları ile tüm yoldaşlarının ilgi odağı olmuştur. Bulunduğu ortamda samimi ve güven veren duruşuyla her arkadaşta rahatlık duygusu uyandırmıştır. Doğan arkadaşın önemli özelliklerinden biri de yaşamımızı yüreğinin güzelliğiyle anlamlandırarak, yaşamı daha değerli bir hale getirmesiydi. Önderliğe olan bağlılığı, onu en zorlu en amansız pratiklere heyecanla ve istekle yöneltmiştir. Tüm çabası ve emeğine rağmen Doğan yoldaş her zaman Önderlik, parti ve halk karşısında öz eleştirisel tavrından asla taviz vermemiştir. En son Dersim saha komutanlığında yer alan Doğan yoldaş, düşmanın gerçekleştirdiği tüm saldırılara karşı amansız direnen arkadaşlarımızdan biri olarak, özgürlük mücadelemizin öncü fedai komutanlarından biri olmuştur.

TÜRK DEVLETİNİN KÜRT HALKINA HUNHARCA SALDIRISINA KARŞI GERİLLA SAFLARINA KATILDILAR

Baran Munzur, Botan Agır, Canfeda Cesur ve Rohat Piro arkadaşlarımız, işgalci TC devletinin halkımıza hunharca saldırdığı dönemlerde gerilla saflarına katılan arkadaşlarımız olmuşlardır. Her bir yoldaşımız Kürdistan dağlarında yürüttükleri gerillacılık pratikleriyle emekçi, fedakar ve cesurca katılımları ile tanınan arkadaşlarımız olmuşlardır. Hareketin verdiği tüm görevleri yüksek bir disiplinle yaklaşan yoldaşlarımız üstlendikleri birçok görevi eksiksiz yerine getirmişlerdir. Önderliğe, şehitlere ve halkımızın özgürlük mücadelesine her koşul altında bağlı kalan yoldaşlarımız, Türk devletinin Kürdistan’a yönelik gerçekleştirdiği işgal operasyonlarına karşı Dersim’de amansız direnişin sahibi olan arkadaşlarımız nefeslerinin son anına kadar fedaice duruşun sahibi olmuşlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın başta aileleri olmak üzere bütün yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor, yoldaşlarımızın emekleri ile var ettiği değerlere sahip çıkabilmek için daha fazla çalışıp bizlere emanet ettikleri devrim bayrağını göklere taşıyacağımızı, intikam ateşiyle yürüyeceğimizin sözünü veriyoruz.”