HPG gerillalarından Xakurkê ve Çelê’de eylem

HPG BİM, HPG gerillalarının Xakurkê ve Çelê’de işgalci Türk ordusuna yönelik eylem düzenlendi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) HPG gerillalarının düzenlediği eylemlerin detaylarını paylaştı.

“Şehit Derweş Tepesi’nde konumlanan işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesinde devam eden işgal harekatına yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda:

5 Ağustos günü saat 15.30’de güçlerimiz, Şehit Derweş Tepesi’nde konumlanan işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

6 Ağustos günü (bugün) saat 04.30’de Ermuş boğazında konumlanan düşman askerleri YJA Star güçlerimizin hedefi olmuştur. İsabetli bir şekilde vurulan düşman askerlerinden 1’i öldürülmüştür.

SERZER TEPESİ’NDE TÜRK ORDUSUNA AİT MEVZİ VE BARINAKLAR VURULDU

3 Ağustos günü saat 21.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Serzer Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

KARLIOVA’NIN KARA CEHENNEM ALANINDA OPERASYON

20 Temmuz günü Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Kara Cehennem alanında işgalci TC ordusu bir operasyon başlatmıştır. İşgalci güçler aynı gün akşam saatlerinde operasyon alanını savaş uçakları ile bombalamıştır. Bombardımanlar sonucunda 1 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Bu operasyon 21 Temmuz günü öğlen saatlerinde geri çekilmiştir. Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI GARE’NİN İKİ ALANINI BOMBALADI

5 Ağustos günü saat 23.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesine bağlı Gundê Guzê alanı, 6 Ağustos günü saat 03.00’da ise yine Gare bölgesine bağlı Kani Sarkê köyü çevresini bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda yöre halkına ait bağ ve bahçelerde maddi hasar meydana gelirken, herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”