HPG gerillalarının cenazeleri 44 gün sonra alınabildi

Amed’in Lice ilçesinde 3 Haziran’da çıkan çatışmada şehit düşen ve 44 gündür arazide bekletilen HPG gerillalarının cenazeleri bölgeye giden aileler ve halk tarafından alındı.

Amed’in Lice ilçesine bağlı Bayırlı köyü kırsal alanında 2 Haziran günü başlatılan askeri operasyon kapsamında çıkan çatışmada ve Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucunda İbrahim Çelik (Mahir Andok), Abdullah Turhan (Reber Amed) ve Ömer Demir’in (Serhildan Mazi) isimli HPG gerillaları şehit düşmüştü.

Yapılan ikinci açıklamada ise bölgede aynı tarihte Ferhat Kocakaya (Rızgar Tolhıldan) ve Yusuf Kayran’un (Zinar Akro) isimli HPG gerillalarının da şehit düştüğü kaydedilmişti. Kocakaya’nın cenazesi, operasyon ardından alınarak, Lice’de son yolculuğuna uğurlanmıştı.

Aileler, günlerdir yaptıkları başvurular üzerine sonuç alamayınca, halkla birlikte cenazelerin bulunduğu operasyon bölgesine giderek cenazeleri aldı. Kazan bombalarının etkisiyle cenazelerin parçalandığı görülürken, vücut bütünlüğü olan iki cenazeyle birlikte diğer iki HPG gerillasına ait uzuv parçaları toplandı. Ceset torbalarına konulan cenazeler buradan Bayırlı köyüne getirildi. Cenazeleri, burada HDP milletvekilleri, Lice Cumhuriyet Başsavcısı ve avukatlardan oluşan bir heyet karşıladı. Buradan İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülen cenazeler, tutanakla teslim edildi.

Cenazelerin otopsi işlemleri için Amed’e götürüleceği belirtildi.