HPG gerillası Er ve Özdemir için Zürih’te taziye kuruldu

Türk devleti ile çıkan çatışmada şehit düşen HPG gerillalarından Murat Özdemir (Avareş Erdal), ve İsmet Er (Dijwar Agir) için Zürih’te taziye kuruldu.

10 Eylül 2018 tarihinde Şırnak’ta Türk devleti ile çıkan çatışmada şehit düşen Almanya katılımlı HPG gerillası Murat Özdemir (Avareş Erdal) ve İsviçre katılımlı HPG gerillası İsmet Er (Dijwar Agir) için İsviçre’nin Zürih kentinde taziye kuruldu.

Taziyeye HPG gerillası Er’in Zürih’te yaşayan ailesi, Kürt siyasetçilerden, Demir Çelik, KCK Yürütme Kurulu üyesi Zübeyir Aydar’ın yanı sıra çok sayıda Kürdistanlı katıldı. HPG gerillası Er ve Özdemir’in yanı sıra Kürt Halk Lideri Abdullah Öcalan’ın posterleri ile süslenen taziye salonunda sık sık “Şehit namırın” sloganları atıldı. Taziye boyunca şehit Er ve Özdemir’in fotoğraflarından oluşan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Taziyenin açılış konuşmasını, İsviçre Şehit Aileleri Komisyonu adına Ali Matur yaptı. Matur, Kürt halkının sahip olduğu her şeyi şehitlere borçlu olduğunu söyledi. Matur, “Özgür bir toprağı var ederek şehitlerimize sahip çıkabiliriz. Biz şehitlerimize ve önderliğimize sahip çıkarak özgürlüğümüzü elde edebiliriz” dedi.

AYDAR: DÜŞMAN KARŞISINDA BAŞIMIZ DİKSE BU ŞEHİTLERİMİZ SAYESİNDEDİR

Matur’un ardından konuşan KCK Yürütme Kurulu üyesi Zübeyir Aydar, şehitleri anmanın ve onlar adına konuşmanın zor olduğunu söylerek konuşmasına şu şekilde devam etti: “Şehitleri anma üzerine konuşmak çok basit değil bir paylaşımlarımızın olduğu birini konuşmak daha da zordur. Saygıyla onların mücadelesi önünde eğiliyoruz. En önemli gerçeklik mücadeleyi silahıyla omuzlayıp gerilla saflarında yerini almaktır. Düşman karşısında başımız dikse bunun başaran şehitlerimiz ve bugün saflarında mücadelede yerini alanların mücadelesi sayesindedir. Biz her şeyimizi şehitlerimize borçluyuz.”

BABA ER: ÖZGÜRLÜK İÇİN BEDEL ÖDEMEK GEREKİYOR

HPG gerillası Er’in babası Necmettin Er ise kendilerini yalnız bırakmayan herkesi selamlayarak “Şehit oğlum sadece benim şehidim değil. Oğlum halkının şehididir. Özgürlük için bedel ödemek gerekiyor. Özgür olana kadar bedel ödemeye devam edeceğiz” dedi.

BOTAN: ŞEHİTLERİMİZİN YOLUNDA YÜRÜMELİYİZ

Taziyede söz alan Kürt siyasetçi Adıl Botan ise HPG gerillası Er ve Özdemir’in Avrupa’daki tüm imkanları reddederek özgürlük saflarına katıldığını ve bunun önemli bir duruş olduğunu söyleyerek konuşmasına başladı. Botan, “Dijwarlar ve Avareşler var oldukça biz direnişimize devam edeceğiz. Bu mücadele geleneği bitmeyecek, bu mücadelenin direniş bayrağı hiçbir zaman inmeyecek. Şehitlerimizin mücadelesi ile başımız dik yürümeye devam edeceğiz. Hepimizin görevi, direnişi büyütmek yeni yaşamı inşasında yer almaktır. Biz direnişimize ve şehitlerimize inanıyoruz. Kim nerede olursa olsun herkes bulunduğu yerde direnişi büyütecek” dedi.

‘ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ EVRENSELLEŞTİ’

KODAR adına Doğu Kürdistanlı siyasetçi Heci Ahmedi ise “Burada sadece şehit aileleri yok, herkes var. Şehit düşenler halkın evladı olurlar. Çünkü onlar özgürlük adelet ve halkların kardeşliği için mücadele ediyor. Strasbourg’da yüzlerce enternasyonalist bizimle beraber yürüdü. Bu gösteriyor ki; özgürlük mücadelemiz evrensel bir boyut kazanmış” dedi.