HPG: Hakkari ve Amed’de işgalcilere ağır darbeler vuruldu

HPG, Hakkari Şemdinli ve Çukurca’da 16, Amed’de ise 4 askerin öldürüldüğü, Siirt’te ise bir gerillanın hayatını kaybettiğini duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında, ‘’Şehit Agirî ve Şehit Pîroz Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz 16 Haziran günü, işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir’’ denildi.

Açıklamanın devamında eylemlere ilişkin şu bilgilere yer verildi:

ŞEMDİNLİ’DE 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

‘’Saat 02.00 sularında güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Tepê Xîreta mıntıkasında konumlanmaya çalışan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde tespit edilebilen 2 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından tepeyi bırakan işgalci güçler, ölü ve yaralı askerleri ise skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

ÇUKURCA’DA 14 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Güçlerimiz, saat 15.00’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol tepesinde konumlanan işgalci askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman tepesindeki mevzii ve barınakların 2 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 14 düşman askeri öldürülmüştür. Eylemden sonra kobra tipi helikopterler ile alanı rastgele bombalayan işgalci güçler, skorsky tipi helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

YJA Star güçlerimiz, aynı gün öğlen saatlerinde yine Hakkari’nin Çelê ilçesine bağlı Koordine tepesinde konumlanan düşman askerlerini hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

AMED’DE 4 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

11 Haziran günü saat 17.30’da işgalci TC ordusu Amed’in Lice ilçesine bağlı Derxust köyü alanında bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz aynı gün operasyona katılan gizli bir birliğe yönelik eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan düşman birliğinde tespit edilebilen 4 asker öldürülmüştür. Eylem ardından kobra tipi helikopterler ile alanı bombalayan işgalci güçler, Derxust köyü sakinlerinden birçok kişiyi gözaltına alarak işkence uygulamıştır. İşgalci TC ordusu aynı gün sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

SİİRT’TE BİR GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

7 Haziran günü Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Memira alanında işgalci TC ordusunun bir birliği ile karşılaşan güçlerimiz, düşman askerleri ile çatışmaya girmiştir. Yaşanan çatışmalarda işgalci güçlere karşı kahramanca savaşan Çekdar arkadaşımız şehadete ulaşmış, Herekol Çırav (Hacı Göktaş) arkadaşımı ise yaralı bir şekilde düşman güçlerine esir düşmüştür.

Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Çekdar Amed
Adı Soyadı: Emrah Polat
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Esma – Mehmet Selim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Haziran 2018 / Siirt