HPG Oremar şehitlerinin kimliklerini açıkladı

HPG, Oremar'da şehit düşen 4 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı. HPG, "Çiyager Eriş, Devrim Fırat, Devrim Roj ve Eriş Andok yoldaşlarımız işgalcilere geçit vermeyerek son mermilerine kadar çatışarak şehitler kervanına katılmışlardır" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 14 Mayıs tarihinde şehit düşen gerillalarım kimliklerini açıkladı.

HPG, “24 Mayıs 2019 tarihli açıklamamızda; 12 Mayıs günü işgalci TC ordusunun Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Oremar bölgesinde bir operasyon başlattığını belirtmiştik. Yoğun teknik destek ile gerçekleştirilen bu operasyon sürecinde güçlerimiz işgalcilere karşı eylemler düzenlemiş ve yoğun çatışmalar da yaşanmıştır. Operasyon boyunca işgalcilere ağır darbeler vuran güçlerimiz, işgalcilere karşı tarihi bir direniş ile cevap vermiştir. Ellerindeki tüm imkanlar ile güçlerimize saldıran işgalci TC ordusu, güçlerimizin geliştirdiği eylemlerle bozguna uğramıştır. Kürdistan topraklarını fedai bir ruh ile savunan Çiyager Eriş, Devrim Fırat, Devrim Roj ve Eriş Andok yoldaşlarımız işgalcilere geçit vermeyerek son mermilerine kadar çatışarak şehitler kervanına katılmışlardır” dedi.

Açıklamada şehit düşen gerillalara ilişkin şunlar belirtildi:

Farklı tarihlerde Kürdistan’ın direniş kalelerinden genç yaşlarda özgürlük hareketini yakından tanıyan her 4 yoldaşımız, çevrelerinden kazandıkları yurtsever kültür ile düşmanın baskı ve zulüm politikalarını kabullenmeyerek gerilla saflarında yerlerini almışlardır. Katıldıkları dönem içerisinde Önder Apo’un yaşam felsefesinde ve Agitler’in savaş çizgisinde kendini derinleştirerek yetiştiren yoldaşlarımız, fedakârlıkları ile sevilen yoldaşlarımız olmuştur. Hareketin dönem görevlerine yüksek bir disiplinle yaklaşan yoldaşlarımız üstlendikleri birçok görevi eksiksiz yerine getirmişlerdir. En son Oremar alanında görev yapan yoldaşlarımız işgalci TC ordusuna karşı kahramanca savaşmış ve düşmana büyük kayıplar verdirmiştir. Operasyon boyunca tarihi bir direniş sergileyen Çiyager Eriş, Devrim Fırat, Devrim Roj ve Eriş Andok yoldaşlar son nefeslerine kadar Önderliğe, Şehitlere ve halkımızın özgürlük mücadelesine bağlı kalarak şehitler kervanına katılmışlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın başta aileleri olmak üzere bütün yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor, yoldaşlarımızın taşıdığı mücadele bayrağını zafere ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz.

GERİLLALARIN KİMLİK BİLGİLERİ

Şehit düşen gerillaların kimlikleri şöyle:

Kod Adı: Çiyager Eriş
Adı Soyadı: Abdullah Cesur
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Nesibe - Sait
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Mayıs 2019 / Oremar

***

Kod Adı: Devrim Roj
Adı Soyadı: Kadir Demir
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: İpek - Erol
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Mayıs 2019 / Oremar

***

Kod Adı: Devrim Fırat
Adı Soyadı: Roni Demirbaş
Doğum Yeri: Mersin
Anne - Baba Adı: Fehime - Yakup
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Mayıs 2019 / Oremar

***

Kod Adı: Eriş Andok
Adı Soyadı: İsmail Yasuka
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Türkan - Nezir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Mayıs 2019 / Oremar