HPG şehit düşen gerillanın kimliğini açıkladı

HPG, Şırnak’ta 2 Kasım günü yaşanan çatışmada şehit düşen gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, geçen yıl Şırnak’ta şehit düşen bir gerillanın kimliğini açıkladı. HPG, “9 Kasım 2018 tarihli açıklamamızda, işgalci TC ordusunun 31 Ekim-3 Kasım 2018 günleri arasında Şırnak’ın Cudi alanına kapsamlı bir operasyon başlattığını; operasyonda yaşanan çatışmalarda 9 arkadaşımızın şehadete ulaştığını belirtmiştik. 2 Kasım 2018 günü yaşanan çatışmalarda son mermisine kadar savaşan ve düşmana esir düşmemek için bombasını kendisinde patlatarak şahadete ulaşan Karli Bager yoldaşın kimlik bilgileri tarafımızca yeni netleştirilmiştir” dedi.

SON MERMİSİNE KADAR ÇATIŞTI

HPG açıklamasında şunlar belirtildi: “1997 yılında Hezex’te (İdil) yurtsever bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Karli yoldaş, sömürgeci-faşist AKP sisteminin Kürt halkına Diz Çöktürme Planları’nı devreye koyduğu 2015 yılında Kürdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılır. Bir Botan evladı olarak, şehitlerin anılarına bağlılığın gereği yılmaz bir mücadelenin sahibi olmayı önüne koyan Karli yoldaş, Egîdlerin diyarı Gabar dağlarında gerillacılık yaşamına başlar. Önder Apo’nun felsefesine sıkı sıkıya bağlı bir kadın militan olarak kısa zamanda kendisini gerillacılıkta yetkinleştiren ve askeri sanatta derinleşme sağlayan Karli yoldaş, aynı zamanda mütevazı yaşamı, ideolojik duruşu ve halkına olan bağlılığı ile tüm arkadaşları arasında örnek gösterilen bir yoldaştır. Feda kuşağının bir temsilcisi olan Karli yoldaş, 31 Ekim 2018 günü faşist TC ordusunun Cudi alanına dönük başlattığı operasyonda mermisi bitene kadar çarpışır ve 2 Kasım 2018 günü düşmanın eline geçmemek için bombasını kendisinde patlatarak ölümsüzler kervanına katılır.

Yiğit Botan kızı Karli yoldaş şahsında kahraman şehitlerimizi bir kez daha anıyor, değerli Onal ailesi şahsında, yurtsever Hezex ve Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin bizlere devrettiği özgürlük bayrağını, bedeli ne olursa olsun göklerde dalgalandıracağımızın sözünü veriyoruz. “

KİMLİK BİLGİSİ

Yaşamını yitiren gerillanın kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Karli Bager
Adı Soyadı: Emine Onal
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Leyla - Yusuf
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Kasım 2018/Cudi