Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

HPG: Tatvan’da şehit düşen gerillaları andı

HPG BİM, 27 Temmuz günü Bitlis’in Tatvan ilçesinde şehit düşen 3 gerillayı andı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi, Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Cangıza köyü alanında işgalci Türk ordusunun düzenlediği hava saldırısında Amara Hiwroj kod adlı Ayşe Başaran, Dorşin Rubar kod adlı Bahar Acar ile Xelil Çiyazan kod adlı Ecet Akay’ın şehit düştüğünü kaydetti.

HPG BİM şunları belirtti: “27 Temmuz günü Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Cangıza köyü alanında işgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği hava saldırısı ve çatışmalar sonucunda Amara (Ayşe Başaran), Dorşin (Bahar Acar) ve Xelil (Ecvet Akay) arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Amara Hiwaroj
Adı Soyadı: Ayşe Başaran
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Nesihat - Hasan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Temmuz 2019 / Bitlis

 

Kod Adı: Dorşin Rubar
Adı Soyadı: Bahar Acar
Doğum Yeri: Bitlis
Anne - Baba Adı: Güllüşan – Kemal 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Temmuz 2019 / Bitlis

 

Kod Adı: Xelil Çiyazan
Adı Soyadı: Ecvet Akay
Doğum Yeri: Bitlis
Anne - Baba Adı: Güldane – Esat
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Temmuz 2019 / Bitlis

İşgalci TC devletine karşı tarihi direniş sürecinde yerlerini alan Amara, Dorşin ve Xelil arkadaşlarımız, Kürdistan’a dönük yürütülen işgal harekatları karşısında bedenlerini siper etmiş ve ‘faşizme geçit yok’ şiarı ile kanlarının son damlasına kadar Kürdistan’ın savunmasını yapmışlardır. İşgalcilerin tüm saldırılarına karşı bulundukları alanda emeğin ve mücadelenin sembolleri haline gelen Amara, Dorşin ve Xelil arkadaşlarımız Kürt halkının özgürlüğü için fedaice bir katılımın sahipleri olmuşlardır. Özgür yaşam çizgisindeki kararlılıkları ile Kürdistan devrimindeki yürüyüşleri, çevrelerinde bulunan tüm yoldaşlara büyük bir moral kaynağı olmuşlardır. Savaşta kazandıkları tecrübeler ile dönemin gerilla çizgisini geliştirmek için çaba sarf eden her 3 yoldaşımız, bulundukları alanda büyük emeklerin sahipleri olmuşlardır. Faşizmin saldırılarının en çok yoğunlaştığı bir dönemde aktif mücadele verdikleri Garzan Eyaleti’nde şehadete ulaşan Amara, Dorşin ve Xelil arkadaşlarımızı saygıyla anıyor, arkadaşlarımızın değerli aileleri başta olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin bize devrettiği mücadele bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”