HPG ve YJA Star gerillalarından Şemdinli ve Çukurca’da eylem

HPG BİM, HPG ve YJA Star gerillalarının Şemdinli ve Çukurca’da eylem düzenlediğini açıkladı. Şemdinli’deki eylemde bir kontra öldürülürken, biri de yaralandı. Çukurca’da ise Stuna tepesindeki eylemde çok sayıda asker öldürüldü.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), HPG ve YJA Star gerillalarının düzenlediği eylemlerin detaylarını kamuoyu ile paylaştı. HPG BİM, Türk ordusunun Şırnak’ın Besta bölgesine bağlı Çiyayê Fıla alanında çobanlık yapan Vali Çevik ve Hekim Demir isimli insanları katlettiğini de belirtti.

HPG BİM açıklaması şöyle:

“HARUNA TEPESİNE GİDEN ARAÇLARA SABOTAJ EYLEMİ

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 23 Temmuz günü saat 06.50’da Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesinden Haruna Tepesi’ne doğru asker almak için ilerleyen kontralara ait 2 araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bir aracın tümden imha edildiği ve diğer aracın da darbelendiği bu eylemde 1 kontra öldürülmüş, 2 kontra ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu eylem alanı ve çevresini ağır silahlar ile rastgele bir şekilde taramıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

ÇUKURCA’DA ASKER MEVZİLERİ VURULDU

23 Temmuz günü saat 00.10’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesi sınırında bulunan Stuna Tepesi’ndeki işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Mevzii ve barınakların isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

TÜRK ORDUSU BESTA’DA VALİ ÇEVİK İLE HEKİM DEMİR’İ KATLETTİ

9 Temmuz günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Besta bölgesine bağlı Çiyayê Fıla alanında çobanlık yapan Vali Çevik ve Hekim Demir isimli insanları katletmiştir. Biryan ve Kron köylerinden olan her iki yurttaşımız bilinçli bir şekilde faşist askerler tarafından alçakça bir şekilde katledilmiş ve işledikleri bu insanlık dışı suçunu da kendi havuz medyalarında güçlerimizin üzerine atmaya çalışmışlardır. Bu olay bizzat işgalci askerler tarafından gerçekleştirilmiştir. Halkımız ve demokratik kamuoyu psikolojik savaş amaçlı yapılan bu tür haberlere itibar etmemelidir.”