HPG: Xakurkê’de 3 asker öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları Xakurkê alanına bağlı Şehit Derwêş tepesindeki Türk askerlerine yönelik gerçekleştirdiği eylemde bir mevzi imha edildi. Eylemde 3 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemlerine ve Türk ordusunun saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

XAKURKÊ

Xakurkê’de devam eden işgal harekâtına yönelik güçlerimiz, Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında 11 Haziran günü saat 15.30’da Şehit Derwêş Tepesi’nde bir eylem düzenlemiştir. Tepede konumlanan düşman birliğinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde bir mevzi imha edilmiş ve 3 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterle alandan uzaklaştırmıştır.

Hamle kapsamında güçlerimiz aynı gün saat 04.00’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Tepê Ortê karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakol yerleşkesinde bulunan mevzi ve barınakların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci güçler saat 09.30 sularında Dola Qominista alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

DERSİM

9 Mayıs günü işgalci TC ordusunun Dersim merkeze bağlı Şehit Cafer, Şehit Welat ve Susuz Dağı alanında başlattığı operasyonda Şêxo Amed (Şeyhmus Özdemir) isimli şahıs düşman güçlerine esir düştükten sonra kontralaşmıştır. Bu şahsın verdiği bilgiler üzerine işgalci TC ordusu operasyonu Mêrga Çepera ve Mêrganê alanlarına doğru genişletmiştir. Yaklaşık 1 ay süren bu operasyonda 8 Haziran günü işgalci TC ordusu ile güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştır. Güçlerimizin bulunduğu alanı yoğun bombardımana tabi tutan işgalci TC ordusu, güçlerimizin direnişi ile karşılaşmıştır. Yaşanan yoğun çatışmalarda işgalcilere darbeler vurduktan sonra son mermilerine kadar kahramanca savaşan Dicle, Berfin, Nuda, Havin ve Kinem yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

9 Haziran günü işgalci TC ordusu Dersim merkeze bağlı Tavneş ve Hıngırva alanlarında bir operasyon başlatmıştır. Arazide arama tarama faaliyetleri yürütülen bu operasyon aynı gün alandan geri çekilmiştir.

XINERE

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Xınêre alanını 12 Haziran saat 20.00 ile 13 Haziran günü (bugün) saat 07.00’da bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”