HPG: Yüksekova’da 5 asker öldü, 2’si yaralandı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Türk askerlerine yönelik düzenlenen bir eylemde 5 askerin öldürüldüğü, 2’sinin yaralandığını bildirdi.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, Yüksekova’daki gerilla eylemin ayrıntılarını paylaştı.

Açıklamaya göre eylem 29 Kasım günü saat 15.30’da Elişêr Tepesi’nde konumlanan “işgalci Türk ordusunu” hedef aldı.

HPG-BİM, “Tepedeki bir düşman mevziisinin hedeflendiği ve isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde 5 asker öldürülmüş, 2 asker ise yaralanmıştır” dedi.

Eylem ardından işgalci ordunun alanı havan ve obüs topları ile bombaladığını belirten HPG-BİM, “Saat 18.00 sularında ise işgalciler ait savaş uçakları Kınyanış alanını rastgele bir şekilde bombalamıştır. Düzenlenen bombardımanda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır” bilgisini verdi.

GERİLLA ALANLARINA HAVA SALDIRISI

Açıklamaya göre aynı gün,Türk savaş uçakları Medya Savunma Alanları’nı bombaladı.

HPG-BİM, şu ayrıntıları verdi: “Savaş uçakları saat 09.30’da Zap bölgesine bağlı Şehit Adıl alanını, saat 14.00’da Gare bölgesine bağlı Girsê köyü çevresini, saat 20.00’da ise Metina bölgesine bağlı Hakkari tepesini bombalamıştır.”

ZAP’TA BİR GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

Zap bölgesine yapılan saldırılarda bir gerillanın hayatını kaybettiğini açıklayan HPG-BİM, “Diğer alanlara yapılan saldırılar da ise herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır. Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır” diye ekledi.