HPG: Zap ve Gabar şehitlerini saygıyla anıyoruz

HPG, Gabar ve Zap'ta şehit düşen savaşçıların kimliklerini açıkladı. HPG, "şehitlerimizin amacı olan Önder Apo’yu ve Kürdistan’ı özgürleştirme mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Gabar ve Zap şehitlerinin kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

İşgalci TC ordusuna bağlı savaş uçakları tarafından Medya Savunma Alanları’na yönelik olarak hava saldırıları yapılmıştır. Buna göre;

28 Nisan günü akşam saat 20.00’da Garê’ye bağlı Çırav alanı,

29 Nisan günü 14.00 - 14.30 saatleri arasında Duhok’a bağlı Çemankê kasabası etrafı,

30 Nisan (bugün) gece saat 02.15 sularında Avaşin’e bağlı Tepê Sor alanı, saat 03.00’da ise Xakurkê’ye bağlı Ermuş alanı bombalanmıştır.

Yapılan bu saldırılar sonucunda Kürdistan coğrafyası zarar görmüştür.

ZAP ŞEHİTLERİ

26 Nisan tarihli açıklamamızda, 23 Nisan günü işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine düzenlediği hava saldırılarında Demhat Botan ve Rojhat Delila yoldaşlarımızın şahadete ulaştığı bilgisini kamuoyuna duyurmuştuk.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Demhat Botan
Adı Soyadı: Sabri Üstün
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Taybet - Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Nisan 2019 / Zap

***

Kod Adı: Rojhat Delila
Adı Soyadı: Hasan Kaymaz
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Hamdiye – Saadettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Nisan 2019 / Zap

GABAR ŞEHİTLERİ

9 Nisan günü işgalci TC ordusunun Şırnak’ın Gabar alanına yönelik düzenlediği bir hava saldırısında Birhat (Mehmet Bilen) ve Mazlum (Ata Şinego) yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Birhat Osyan
Adı Soyadı: Mehmet Bilen
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Miran - Abdullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Nisan 2019 / Gabar

***

Kod Adı: Mazlum Hezex
Adı Soyadı: Ata Şinego
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Sine - Mahmut
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Nisan 2019 / Gabar

ÖNDER APOYU ÖZGÜRLEŞTİRME MÜCADELESİNİ ZAFERLE TAÇLANDIRACAĞIZ

Önder Apo’nun fiziki esaret koşullarının parçalanması ve halkımızın özgürlüğü için devrim mücadelesine katılan her dört yoldaşımız da, gerilla saflarındaki fedakar, emekçi ve her zaman en ön safta yer alma isteğiyle dönem görevlerine yüklenen yoldaşlarımızdı. Önder Apo’nun özgür yaşam ideolojisinde derinleşmek isteyen, bu bağlamda yetkinleşme çabasını en üst düzeyde gösteren bu değerli yoldaşlarımız, geride kalan biz yoldaşlarına önemli sorumluluklar bırakmışlardır. Derin bir yurtseverlikle şekillenen ve sömürgeci düşmandan hesap sorma mücadelesine büyük bir istek ve onurla katılmış olan Demhat, Rojhat, Birhat ve Mazlum yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz. Kürdistan Özgürlük Gerillası saflarında bulundukları süre içerisinde mütevazı yaşamları ve yoldaşlık ilişkilerindeki sadelik her daim hatırlarda kalacak ve biz geride kalan yoldaşlarına örnek olacaktır. Kürdistan halkının özgürlüğü için yılmadan mücadele eden ve bu uğurda fedai bir şekilde zafere kilitlenen bu değerli yoldaşlarımız, özlerindeki yurtsever ruhu, PKK’nin yılmak bilmeyen direngenliği ve Apocu özüyle buluşturmayı başarmış birer kahramandırlar. Bu değerli şehitlerimizin anılarına sahip çıkmak ve onların bizlere bıraktığı özgürlük bayrağını göklerde dalgalandırmak, biz geride kalan yoldaşların ve her yurtsever Kürt gencinin yegane görevi durumundadır.

Bu temelde, değerli Üstün, Kaymaz, Bilen ve Şinego aileleri şahsında tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerimizin amacı olan Önder Apo’yu ve Kürdistan’ı özgürleştirme mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”