HRE: 7 çete öldürüldü, 1 araç imha edildi

Efrin Kurtuluş Güçleri'nin gerçekleştirdiği bir dizi eylemde 7 çete öldürüldü, 6'sı da yaralandı. Ayrıca bir askeri araç da imha edildi.

Efrin Kurtuluş Güçleri (HRE), Efrin ve çevresinde konumlanan işgalci Türk ordsusu ve güdümündeki çete gruplarına yönelik düzenledikleri etkili eylemlerine devam ettiğini belirtti. 

5 Nisan tarihinde işgalcilere yönelik eşzamanlı bir dizi etkili eylem düzenlendiğini belirten HRE, şu ayrıntıları paylaştı:

"5 Nisan tarihinde Efrin’in Şêrawa ilçesine bağlı Kîmarê ve Beradê köyü yolu üzerinde Firqet El Hemzat terörist grubuna bağlı Abdullah Helawê grubu teröristlerini taşıyan askeri araca yönelik eylem düzenlenmiştir. Eylem sonucunda araç imha edilirken araç içindeki 3 terörist öldürülmüş, 2 terörist de yaralanmıştır. Ayrıca eylem sonrasında ölü ve yaralılarını kaldırmak isteyen teröristler de savaşçılarımızın hedefi olmuştur. Burada da 1 terörist öldürülürken 1 terörist de yaralanmıştır.

5 Nisan tarihinde Şêrawa ilçesinin Beradê köyünde Firqet El Hemzat terörist grubuna ait bir nokta savaşçılarımız tarafından hedef alınmıştır. Düzenlenen eylemde 2 terörist öldürülürken 3 terörist de yaralanmıştır.

5 Nisan tarihinde Mare ilçesine bağlı Til Malid köyünde işgalci Türk devletine bağlı bir teröriste yönelik suikast eylemi düzenlenmiştir. Eylem sonucunda hedef alınan terörist öldürülmüştür.

Savaşçılarımızın düzenledikleri eylemler sonucunda toplam 7 terörist öldürülmüş, 6 terörist de yaralanmıştır. Ayrıca 1 askeri araç da imha edilmiştir."