HSM: Önder Apo ve halkımızın özgürlüğüne kilitlendik

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı: Partimizin 41’inci yılını, kendimizi güçlü bir biçimde yenilemiş olarak ve Önder Apo ile halkımızın özgürlüğüne kilitlenerek karşılamaktayız.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı, PKK’nin kuruluş yıl dönümünü yazılı bir açıklama ile kutladı. Komutanlık, “Kürdistan halklarına ölümü reva gören sömürgeciliğe dur deyip, halkımızın varlığını yeniden yaratan kurmay Partimiz PKK’nin 40’ıncı kuruluş yıldönümü, başta Partimizin kurucu önderi Başkan Apo olmak üzere, tüm yurtsever halkımıza, şehit ailelerimize, kırda, şehirde, zindanda direnen Partili yoldaşlarımıza ve tüm dost-ilerici insanlığa kutlu olsun!

PKK mücadelesi bir şehitler mücadelesidir. Soluk soluğa geçmiş olan 40 yılın mücadelesinde sonsuzluğa uğurladığımız kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor; bu değerli yoldaşlarımızın bizlere devrettiği Parti bayrağını her daim dalgalandıracağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

PKK MÜCADELENiN VE ZAFERİN ADIDIR

“PKK, köleleştirmeye karşı direnişin, mücadelenin ve zaferin adıdır” denilen açıklamada şunlar belirtildi:  “Bundan 40 yıl önce resmi olarak kuruluşunu gerçekleştiren Partimiz PKK, sadece Kürdistan coğrafyasında değil, bölgesel düzeyde de büyük devrimsel gelişmelere imzasını atmıştır. Başta kadınlar ve gençler olmak üzere, toplumun her katmanında büyük bir dirilişi sağlayan Parti mücadelemiz, aynı zamanda komşu halkların devrimci tarihinin yazılmasında ve özgürlük mücadelesinin gelişmesinde de büyük rol sahibi olmuştur.

SALDIRILAR ZAFERE OLAN YAKINLIKTAN KAYNAKLANMAKTADIR

Şüphesiz Halk Kurtuluş Mücadelemiz bugünlere büyük emekler, fedakarlıklar ve amansız bir şekilde gösterilen direniş sonucu gelmiştir. Başta Başkan Apo’nun dehası ve vermiş olduğu büyük emekler ile Haki Karer’den başlayıp Delallere, Zekilere ve Atakanlara kadar uzanan kahraman şehitlerimizin fedai direnişleri ve de yurtsever halkımızın her şart ve koşul altında gösterdiği büyük fedakarlıklar PKK mücadelesini bugünlere taşımıştır. Tamamen haklı gerekçelere dayanarak mücadelesini sürdüren böylesi bir insanlık hareketinin bugün halklarımıza zulümden başka hiçbir şeyi reva görmeyen faşist zihniyet ve arkasındaki güçler karşısında büyük başarılara ulaşacağı ve halkımızı daha özgür ve onurlu yarınlara ulaştıracağı muhakkaktır. Mücadelemiz karşısında yenilen sömürgecilik, bu nedenle bugün halkımıza ve onun öz değerlerine dönük saldırılarını daha da yoğunlaştırmıştır. Başta Önder Apo üzerinde uygulanan tecrit işkencesi olmak üzere, gerillaya karşı gerçekleştirilmek istenen tekniğe dayalı operasyonlar ve halkımız ile demokratik Kürt siyasetine karşı baskılar, kaynağını hareketimizin zafere olan yakınlığından almaktadır.

‘FAŞİZMİ TARİHİN KARANLIKLARINA GÖMECEĞİZ’

Kürdistan halkının, Önderi üzerinde uygulanan tecride artık tahammülü kalmamıştır. Sömürgeci faşizmin, Önder Apo’ya dönük yönelttiği saldırılar karşısında halkımızın 41’inci yılın her anlamda özgürlükler yılı olmasını istediği açıktır. Hareketimizin zaferine ramak kalan bu dönemde, Parti mücadelemiz karşısında son nefesini veren faşizme karşı halk-kadro-gerilla ve bir bütün olarak Kürdistanî güçler ile tüm dost çevrelerin ortak ve birleşik mücadelesiyle faşizmi yeneceğimiz ve tarihin karanlığına gömeceğimiz bir gerçektir. Bu temelde 41’inci yılda halk olarak birliğimizi kurmamız, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi etrafında kenetlenmemiz ve toplumun tüm katmanları ile topyekun bir direniş içerisinde yer almamız, özgür yarınlar için hayati önem taşımaktadır.

ÖZGÜRLÜĞE KİLİTLENDİK:

Kürdistan Halk Savunma Güçleri olarak, Önder Apo’nun ve PKK’nin temsil ettiği zafer çizgisinde halkımızın özgürlük mücadelesini başarıyla taçlandırmanın kararlılığını ve imkanlarını her zamankinden daha yüksek düzeyde yaşamaktayız. Partimizin 41’inci yılını, kendimizi güçlü bir biçimde yenilemiş olarak ve Önder Apo ile halkımızın özgürlüğüne kilitlenerek karşılamaktayız. Bu yeni mücadele yılında dönemin gerekli kıldığı modern gerillacılığı geliştirme çabası temelinde, halkımızın istemlerine yanıt olma arayışımız her zamankinden daha fazla olacaktır. Muazzam tecrübe ve deneyime sahip bir mücadelenin kadroları olarak her zamankinden daha yüksek bir çalışma ve başarı temposuyla tarihi görevlerimize layık bir pratiği gerçekleştirme çabamız en üst aşamadadır. Mücadelemizin 41’inci yılında partimiz PKK’nin amaçlarını geliştirme yolunda birer özgürlük neferi olarak tüm gücümüzle dönem görevlerini yerine getireceğimizi belirtiyor, tarihin şanlı zafer yürüyüşünde tüm halkımızın ve direnen tüm yoldaşların parti yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, 41’inci mücadele yılında üstün başarılar diliyoruz.”