HSM, Ağrı'daki "başarılı" gerilla eylemini kutladı

Halk Savunma Merkez (HSM) Karargah Komutanlığı, Doğubayazıt’ta Türk ordusuna yönelik “başarılı” bir eylem gerçekleştiren Serhat Eyalet Komutanlığı’nı kutladı.

HSM Karargah Komutanlığı, Serhat Eyalet Komutanlığı’na hitaben yaptığı açıklamada “20 Mayıs günü Bazid’e bağlı Gürbulak beldesinde eyalet güçlerinizin Türk sömürgeci JÖH adlı güçlere karşı gerçekleştirdiği eylem başarılı, sonuç alıcı ve dosta düşmana mesaj veren bir eylem niteliğindedir” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Eyalet güçleriniz tarafından fedai tarzda gerçekleştirilen bu eylemde düşman güçlerine ağır kayıplar verdirilmiştir. Hem intikal halindeki güçlere ağır bir darbe vurulmuş hem de karadan ve havadan yapılan müdahalelere karşı da gerekli cevaplar verilmiş ve bu müdahale güçlerine de etkili darbeler vurulmuştur. Bu başarılı devrimci operasyondan dolayı başta komutanlığınızı, eylemi gerçekleştiren Şehit Rezan ve Şehit Yılmaz intikam timlerini ve tüm eyalet güçlerinizi hareketimizin yönetimi adına kutluyor başarılarınızın devamını bekliyoruz.”

Komutanlık, “Dönemin Apocu fedai ruhu ve taktik tarzı ile gerçekleşen bu devrimci operasyonda emeği gecen tüm yoldaşları sevgi ve saygıyla selamlıyor mücadele tarihimizin bu önemli döneminde kutsal devrimci görevlerinizde sizlere üstün başarılar diliyoruz” diye noktaladı.

45 JÖH ELEMANI ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

HPG’ye göre, 20 Mayıs günü “Devrimci Zafer Hamlesi” kapsamında Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Gürbulak beldesinde Türk ordusuna yönelik kapsamlı bir eylem düzenlendi.

“Özel bir istihbarat sonucu uzun bir süre denetim altına alınan ve içinde JÖH elemanlarının bulunduğu bir otobüs” gerillaların hedefi olurken, bu eylemde HPG’ye göre en az 45 JÖH elemanı öldürüldü.