HSM Karargah Komutanlığı ‘Mayıs ayı şehitlerini’ andı

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, Mayıs ayında hayatını kaybeden devrimcileri anarak, “emin adımlarla mücadeleyi daha da büyütecekleri” sözünü verdi.

HSM Karargah Komutanlığı, “Mayıs ayı şehitlerini” anmak amacıyla yaptığı yazılı açıklamada, “her şehadet halkasının PKK’yi zayıflatmak bir yana, daha da güçlendirdiğini” kaydetti.

HSM’nin mesajı şöyle: “Yüce amaçlar uğruna yola çıkan partimiz PKK’nin partileşmesinde ve bugüne kadar süren görkemli mücadelesinde kahraman şehitlerimiz temel güç kaynağımız olmuştur. İlk şehidimiz, büyük enternasyonal devrimci önder Haki Karer Yoldaşın 18 Mayıs 1977’deki şehadetiyle şehit anısına bağlılığın gereği olarak partileşmesini kesinleştiren partimiz PKK, bu temelde yürüttüğü mücadele ile gerçek bir şehitler partisi haline gelmiştir. Mayıs ayı, içinde ilk komutanımız Mehmet Karasungur yoldaşın da bulunduğu Kürdistan ve Türkiye devrim mücadelesinde birçok devrimci önderin şehadete ulaştığı bir aydır. Bu nedenle partimiz PKK, 18 Mayıs’ı Şehitler Günü, Mayıs ayını da Şehitler Ayı olarak ilan etmiştir. Her yılın Mayıs ayını şehitlerin anıldığı, şehide bağlılığın daha da güçlendirildiği, şehitler gerçeği karşısındaki duruşumuzun muhasebesinin yapıldığı, şehitlerin anılarına bağlılığın gereği olarak amaçlarını gerçekleştirme kararının bilendiği bir ay olarak ele almıştır. Bizler de şehitler çizgisinin takipçileri ve onların anılarını Özgür Kürdistan’da yaşatmanın sözünü vermiş yoldaşları olarak; 42’inci şehadet yıldönümünde Haki Karer yoldaş ve Mayıs Ayı Şehitleri şahsında tüm devrim şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, onlara verdiğimiz sözü bu kutlu gün vesilesiyle bir kez daha yineliyoruz.

Partimiz PKK, Önder Apo’nun büyük emeği ve şehitlerimizin kahramanlık destanları ile yaratılmış eşsiz bir mücadelenin sonucu olarak vücut bulmuştur. Mücadele tarihimizdeki her şehadet halkası PKK’yi zayıflatmak bir yana, daha da güçlendirmiş, kararlılığını yükseltmiş, ısrarını arttırmış, kin ve öfkesini daha da büyütmüştür. Mücadelemizdeki tüm dönemsel gelişmelerin ve hamlesel çıkışların temelini oluşturan da PKK’nin şehitler gerçeğine cevap olma istem ve çabasının sonucudur. Her şehit yoldaşın şehadetine mücadeleyi yükselterek cevap vermeyi bir ilke ve gelenek haline getiren PKK hareketi, bugün de aynı çizgide yürümekte ve mücadelesini daha da büyütmektedir.

Kürdü, Kürt halk gerçekliğini soykırım harekatlarıyla, beyaz soykırım politikalarıyla kültürel soykırım kıskacında ezip yok etmeye çalışan sömürgecilik sisteminin bugün çöküşün eşiğine gelmesi, Kürt halkını diriltip özgürlük ve kurtuluşun eşiğine getiren Önder Apo’nun ve şehitlerin amansız, nefes nefese gerçekleşen mücadelesinin bir sonucudur. Kürdistan halk gerçekliğine en temel değerleri için mücadele etme yolunu gösteren, bunun için her türlü zorluğu göze almayı öğreten, fedailiği en önde yürüyüp mücadele ederek bir çizgi haline getiren ve bu temelde sergilenen binlerce destansı direnişle Kürdistan halk kahramanlığını yaratan da bu şehitlerimiz olmuştur. Bu nedenledir ki; şehitlerimiz bizleri yaşatan temel güç kaynağı olmakla beraber, öz değerlerimiz için gözünü kırpmadan amaca yürüme azmini kazandıran hakiki gerçekliğimizdir. Bu hakikati çok derinden anlayan ve gören Kürdistan halkı da şehitlerini her zaman büyük bir onur ve gururla karşılamış, en yüce mertebelere koyarak anılarına bağlı kalmış ve yeri geldiğinde şehitlerini sahiplenmek için canını da ortaya koymuştur. Kürdistan’da yaşanan şehadet gerçeği, özgürlük davası uğruna kendini feda etmenin değerli ve gerekli olduğunu ortaya koymakla beraber, biz geride kalanlara bilinç, cesaret ve özgürlük davasında ısrarlı olma kararlılığını da aşılamaktadır. Bugün de Kürdistan halkı, onun evlatları ve değerli militanları şahsında dünyanın dört bir tarafında sergilenen Büyük Açlık Grevi ve Ölüm Orucu Direnişi büyük bir ısrar, kararlılık ve fedakarlık temelinde yürütülüyorsa, bu da şehitler çizgisinin yarattığı cesaretli, korkusuz ve amaca kilitlenmiş fedai militan gerçekliği sayesindedir.

Şehitler Partisi PKK öncülüğünde yürüyen Kürdistan Halk Savunma Güçleri olarak şehitlerimizin anılarını, Önderliğimizin büyük İmralı duruşunu ve direnişini, halkımızın kararlı mücadelesini “Tecridi Kıralım, Faşizmi Yıkalım, Kürdistan’ı Özgürleştirelim Hamlesi” temelinde büyütme kararlılığımız her zamankinden daha fazladır. Kürdistan Özgürlük Gerillası’nı yeniden yapılanma ekseninde profesyonel bir formasyon ve performansa ulaştırarak şehitlerin büyük intikam alma hareketini gerçekleştireceğimizi, şehitler çizgisinin takipçisi olacağımızı, zaferi gerçekleştirme yolunda daha emin adımlarla mücadeleyi gün be gün büyüterek Özgür Önderlik Özgür Kürdistan yürüyüşümüzü zaferle taçlandırma kararlılığımızı belirtiyor; bu temelde bir kez daha şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, anılarına layık bir yaşamın savunuculuğundan taviz vermeden yaşayacağımızın sözünü yineliyoruz.”