Hüseyin Deniz, katledilişinin yıldönümünde anıldı

Eski Özgür Gündem Gazetesi'nin Ceylanpınar Muhabiri Hüseyin Deniz, katledilişinin 27’nci yılında mezarı başında anıldı.

Özgür Gündem Gazetesi'nin Ceylanpınar Muhabiri Hüseyin Deniz, katledilişinin 27’nci yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Anmaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, HDP il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Basın çalışmalarında yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başlayan anmada söz alan Sürücü, Kürt coğrafyasındaki faili meçhullerin aydınlatılmadığını ve sonu gelmediğini ifade etti. 27 yıldır Hüseyin Deniz'in katilerinin bulunmadığını hatırlatan Sürücü, “Katledilişinin üzerinde 27 yıl geçmesine rağmen hala katilleri bulunmadı. Katilleri ortaya çıkartmayan yargıda onlar kadar suçludur. Hüseyin Deniz bu halkın özgür basın izinde katledildi. Onun isteği Kürt Halkı'nın gerçekliğini tüm dünyaya duyurmaktı. Fakat karanlık güçler bu gerçeğin ortaya çıkmasını istemiyordu. Bunun için Hüseyin Deniz ve onun gibi binlercesi katledildi” dedi.

31 Mayıs 1992’de yayın hayatına başlayan, sansür ve engellemelere rağmen aralıklarla yayıncılığa devam eden, 2011 yılında yeniden açılan ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nin Ceylanpınar muhabiri Hüseyin Deniz’in katledilişinin üzerinden tam 27 yıl geçti. Deniz, 9 Ağustos 1992’de ilçedeki evinden işyerine giderken uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı Diyarbakır Devlet Hastanesi’nde 10 Ağustos günü yaşamını yitirmişti.