Hukuk örgütleri Güven'i ziyaret etti: Tecrit kaldırılmalı!

Amed'de bir araya gelen hukuk örgütleri, Leyla Güven'i ziyaret etti ve tecridin kaldırılmasını istedi.

Özgürlükçü Hukukçular Platformu’nun (ÖHP) girişimleriyle Amed'de bir araya gelen hukuk örgütleri, Demokratik Toplum Kongresi’ni (DTK) ve açlık grevindeki Leyla Güven'i ziyaret etti.

Hukuk örgütleri, Yenişehir ilçesinde bulunan ÖHP Genel Merkezi'nde ziyaretlerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

ÖHP Üyesi Avukat Bahri Belen, şunları söyledi: “İmralı tecridi Guantanamo koşullarına benziyor. İmralı’da ki infaz rejimi yasalarımıza da uymuyor. Hiç kimsenin cezasının infazı sırasında kötü davranılmaya ve kötü koşullar yaşatılma hakkı yoktur. Ayrıca hiçbir sosyal statü dikkate alınmaksızın eşit koşullar uygulanmalıdır. Öcalan ile ilgili İmralı uygulaması yakınları, avukatları ile görüşmesine verilen ceza ile tayin edilen kanuni temsilcisine dahi görüşülmesine engel olunuyor. Bu hukuki açıdan kabul edilemez. Devlet 2005 ile 2009 yılları arasında yaşanılanları gerekçe göstererek tecridin uygulandığı şeklinde savunma yapılıyor."

'TECRİT KALKANA KADAR SUSMAYACAĞIZ'

“Tecrit hem iç hem infaz hem anayasa hem de uluslararası hukuka uygun değildir" diyen Belen, şunları ekledi: "Yasa dışı uygulamanın bir an önce kaldırılması gerekir. İstanbul’daki birçok hukuk kurumu olarak insan haklarını hukukunu savunarak bunu gerçekleştirinceye kadar susmayarak sesimizi yükselteceğiz."