Karabak ve Yıldırım’ın ölüm orucu 92’nci gününde!

Van Cezaevi'ndeki tutsaklar Kadir Karabak ve Esat Naci Yıldırım'ın ölüm orucu eylemi 92'nci gününde. Tutsakların ihtiyaçlarını karşılayamayacak duruma geldikleri öğrenildi.

Van F Tipi Cezaevi'nde TKP/ML davasından Kadir Karabak ve MKP davasından Esat Naci Yıldırım'ın uğradıkları hak ihlallerini protesto etmek amacıyla başlattıkları ölüm orucu eylemi, 92'nci gününe girdi. 

Karabak ve Yıldırım'ın, ihtiyaçlarını karşılayamayacak duruma geldikleri belirtildi. 

BAKANLIK İLE GÖRÜŞMEDEN OLUMLU SONUÇ ÇIKMADI

Kadir Karabak'ın eşi Türkmen Karabak, tutsakların durumunun giderek daha da ağırlaştığını belirterek, büyük bir endişeyle beklemeye başladıklarını söyledi. Durumlarıyla ilgili milletvekillerinin Adalet Bakanı Yardımcısı ile görüştüğü bilgisini veren Karabak, ancak yapılan görüşmeden olumlu bir sonuç çıkmadığını belirtti. Karabak, "Adalet Bakanlığı, milletvekillerine Van Cezaevi'nin pilot bölge olduğunu ve bu nedenle bu çalışmanın yapıldığını belirtmişler. Maalesef bu görüşmeden olumlu bir sonuç çıkmadı. Adalet Bakanlığı'ndan yeniden randevu istendi, umarım bu kez olumlu bir sonuç çıkar" dedi. 

'GERİ ADIM ATMAYACAKLARINI SÖYLEDİLER'

Eşi ve diğer tutsak Yıldırım’ın, geri adım atmayacaklarını söylediğini aktaran Türkmen, şunları da kaydetti: "Eşim ve arkadaşı kafeste yaşamak istemediklerini söylüyorlar. Bu nedenle kesinlikle sorun çözülene kadar eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini belirtiyorlar. 92 gündür bu insanlar ölüm orucu eylemindeler. Artık hiçbir ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldiler. Son görüştüğümüzde hala ayakta sayım yapılmak istendiğini, kendilerine kitap, gazete verilmediğini söylediler. Daha önce, odalarındaki tuza da el konulmuştu. Durumları artık kritik aşamaya geldi ve her an hastaneye kaldırılabilirler.”