Kato’da hayatını kaybeden 4 gerillanın kimliği açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Temmuz ayı başında Karo Jirka alanında yaşanan şiddetli çatışmalar sırasında hayatını kaybeden dört gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG-BİM’in açıklamasına göre dört gerilla 1 Temmuz günü Türk işgal güçleri ile yaşanan çatışmalarda hayatını kaybetti.

Açıklamada şunlar ifade edildi: “1 Temmuz 2018 tarihinde işgalci TC ordusu Şırnak’ın Kato Jirka alanına bağlı Sixurpaşa’da bir operasyon başlatmıştır. Yoğun teknik destek ile başlatılan operasyonda işgalci TC ordusu savaş uçakları ve kobra tipi taarruz helikopterleri ile operasyon alanını yoğun bir şekilde bombalamıştır. Gerçekleştirilen bombardımanlar ardından işgalciler, Skorsky tipi helikopterler ile alana yoğun bir şekilde asker indirmesi yapmıştır. Operasyonda düşman birliklerine karşı kahramanca savaşan İrfan Dirok arkadaşımızın komutasındaki Baran, Devrim ve Şoreş yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır.”

Dört gerillanın kimlik bilgileri şöyle paylaşıldı:

Kod Adı: İrfan Dirok
Adı Soyadı: Akif Turan
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Hanım - Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Temmuz 2018 / Şırnak

Kod Adı: Baran Bılbesi
Adı Soyadı: Bayram Hakseven
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Ayşe - Abdulcelil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Temmuz 2018 / Şırnak

Kod Adı: Devrim Doğan
Adı Soyadı: Ahmet Karaaslan
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Safiye - Haci
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Temmuz 2018 / Şırnak

Kod Adı: Şoreş Karer
Adı Soyadı: Çavuş Abbaszade
Doğum Yeri: Selmas
Anne - Baba Adı: Bacı - Kemal
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Temmuz 2018 / Şırnak

 

Gerillaların mücadele yaşamları hakkında da bilgiler veren HPG-BİM, şunları belirtti:

“İrfan Dirok yoldaş, genç yaşında, 1992 yılında Kürdistan Özgürlük Mücadelesine katılmış ve uzun yıllar boyunca başta Botan olmak üzere birçok savaş sahasında büyük bir coşku, heyecan ve özveri ile üstüne düşen görevleri yürütmüştür. Mücadeleye katılımında itibaren Kürt halkına ve partisine layık bir kişilik olmuştur. Zorlu ve çetin pratiklerden geçmiş, tüm zor zamanlardan büyük bir inanç ve iradeyle çıkmasını bilmiş, yılların gerillacılık birikimiyle yoğurduğu tecrübeli kişiliğiyle değerli bir komutan olmayı başarmıştır. Mütevazi kişiliği, emekçiliği ve coşkulu yaşam duruşu ile tanınan İrfan yoldaşımız her zaman en zorlu alanlarda görev yapmış, imkansızı başarmayı hedefleyen bir kişiliğin sahibi olmuştur. Gerillanın kalbi olan Botan sahası ve Medya Savunma Alanları’nda gerillacılık yapmış ve tüm alanlarda çeşitli görevler yürütmüştür. Yılların savaş tecrübesi ve kişilik yapılanmasıyla başarılı bir gerilla komutanı olan İrfan yoldaş, her zaman çevresindeki yoldaşlarına moral kaynağı olmuştur. Savaştaki cesareti ile de tanınan İrfan yoldaşımız, Önder Apo’nun yaşam felsefesine sonuna kadar bağlı ve özgür Kürdistan mücadelesi için son anına kadar çalışan kahramanca bir direnişin sembolü olmuştur. İrfan yoldaş, daha önceden 14 yıl kadar mücadele verdiği Botan sahasına 2017 yılında tekrardan yönünü vermiş ve üzerine düşen görevleri büyük bir öncülük misyonu ile en iyi bir şekilde yerine getirmiştir. İrfan yoldaşımız, geçmişten bugüne kadar halkımıza karşı yapılan katliamlara, işkencelere, ölümlere ve haksızlığa karşı her zaman büyük bir öfke duymuş ve bunun için düşmana karşı büyük mücadele vermenin temsili olmuştur.

Şoreş Karer yoldaşımız, 1987 yılında Rojhılat Kürdistan’ın Selmas şehrinde dünyaya gelmiştir. Genç yaşında Özgürlük Hareketi ile tanışan Şoreş arkadaşımız, 2006 yılında Kürt Özgürlük Hareketine katılmıştır. Gerillaya katıldığı andan itibaren büyük bir coşku ile yaşamı sahiplenmiş ve yaratılan değerlerin koruyucusu olmuştur. Emekçi kişiliği ve fedakarca duruşu ile çevresindeki yoldaşlarına örnek olmuştur. Kürt halkının özgürlüğüne kendisini adayan Şoreş yoldaşımız, üstüne düşen tüm görev ve sorumlulukları başarılı bir şekilde yerine getirerek yetkin bir gerilla olmuştur. Uzun bir süre Medya Savunma Alanlarında kaldıktan sonra 2012 yılında Botan sahasına geçmiş ve burada yaşanan savaşta düşmana ağır darbeler vuran bir pratiğin sahibi olmuştur. Botan sahasında kaldığı süre boyunca düşmanın gerçekleştirdiği bir çok operasyonda düşmana ağır darbeler vuran ve büyük bir fedailik örneği sergileyen pratiğin sahibi olan arkadaşlarımızdan biri olmuştur. Savaşçılıktan bölge komutanlığına kadar her türlü gerillacılık pratiğinde yer alarak düşmanın yüreğine korku salmıştır. Şoreş yoldaşımız, Apocu fedai militanlığın insanda yarattığı iradenin ve direnişçiliğin nasıl pratikleştiğini yiğit ve kahraman kişiliğinde sergileyerek, pratik mücadele tarihimizin direniş geleneğinde yerini almış, son anına kadar Önderliğe ve mücadeleye bağlı örnek bir militan olmayı başarmıştır.

Baran Bılbesi yoldaşımız, 1989 yılında Kuzey Kürdistan’ın Şırnak şehrinde dünyaya gelmiştir. Yurtsever bir ortamda büyüyen Baran yoldaşımız genç yaşta Özgürlük Hareketi ile tanışmış ve Kürt halkının özgürlüğü için hareketimize katılmıştır. Düşmana karşı büyük bir kin ve öfke ile savaşan Baran yoldaşımız kısa bir sürede yetkin bir gerilla olmayı başarmıştır. Medya Savunma Alanlarından Şengal’e ve oradan da yönünü Kuzey Kürdistan’a dönen Baran yoldaşımız emekçiliği, fedakarlığı ve kararlı bir duruşun örnek bir militanı olmuştur.

Devrim Doğan yoldaşımız, 1992 yılında Şırnak’ın Cizre ilçesinde dünyaya gelmiştir. Botan’ın yurtsever geleneğinden gelen Devrim yoldaş, düşman gerçekliğini kısa sürede görmüş ve Özgürlük Hareketine katılım sağlamıştır. Botan eyaletinde başladığı gerillacılık pratiğinde hızlı bir şekilde yetkinleşmiş bir militan olmuştur. Devrim yoldaştaki ülke, halk ve Önderlik sevgisi ile arkadaşlarına olan bağlılığı yaşanılan tüm zorlukların içerisinde arkadaşlarına temel bir güç kaynağı olmuştur. Şehit düştüğü ana kadar büyük bir istekle katıldığı mücadele içerisinde yoldaşlarının gönlünde taht kurmayı başaran genç yoldaşlarımızdan biri olmuştur. “