Kayyum Epçim’in borç yalanı

Halktan istediği desteği bulamayan Hakkari kayyumu ve AKP Hakkari Belediye Başkan Adayı Cüneyt Epcim, Hakkari Belediyesi’nin borçlarının DBP döneminde kaldığını iddia etti.

AKP tarafından 2016’da DBP’li Hakkari Belediyesi’ne atanan kayyumu ve Belediye Başkan Adayı Cüneyt Epcim, borçsuz olan belediyeyi iki yılda 500 milyon TL borcun altına soktu.

Hiçbir hizmet yapmayan kayyum Epcim, halkı susuz bıraktı, tüm cadde ve sokakları, çamur ve çukur haline getirdi. Epcim, 500 milyon borcun yanı sıra Hakkari Belediyesi’nin birçok taşınmaz malını da sattı. İşten çıkarttıklarının yerine AKP’li işbirlikçileri aldı; belediyeyi karakola çevirip halka kapattı. Epcim, askeri karakollarının yollarını asfaltladı ve onardı. Şimdi aday yapıldığı için borçların DBP döneminden kaldığı yalanına başvuruyor.

DBP’li Hakkari Belediyesi Meclis Üyesi Şaban Alkan, kendi dönemlerinde Hakkari Belediyesi’nin yasalarla belirtilen periyotlarda bakanlık müfettişlerince denetlendiğini ve yapılan incelemelerde herhangi bir usulsüzlüğe rastlanamadığını hatırlattı. Kayyum Epcim’in belediyenin mali durumuyla ilgili kamuoyunu yanılttığını dile getiren Alkan, halkala beraber belediyeyi AKP ve kayyumunun tasallutundan kurtaracaklarını söyledi.