Kayyumu 'tünel' korkusu sardı!

Amed Büyükşehir Belediyesi'ne atanan gaspçı kayyum, belediyenin karşısında bulunan esnafların dükkanlarına ‘tünel çalışması var mı’ gerekçesiyle sürekli arama yaptırıyor.

Amed Büyükşehir Belediyesi'ne atanan gaspçı kayyum, ayda en az 2 kez belediyenin karşısında bulunan esnafların dükkanlarında ve apartmanların bodrum katlarında 'tünel çalışması' olup olmadığına dair gerekçeyle polise arama yaptırıyor. Esnaflar, yapılan bu aramaların kendilerini rahatsız ettiğini ve müşterilerinin de bu aramalardan rahatsız oldukları için dükkanlarına gelmediğini ifade etti.

'MÜŞTERİLERİMİZ ARAMALARDAN SONRA AZALDI'

İsmini vermek istemeyen esnaflardan biri, şunları kaydetti: "Ayda neredeyse birkaç kez bu aramaları yapıyorlar. Dükkanda müşteriler olunca ister istemez onlar da bizim gibi rahatsız oluyorlar. Dolayısıyla bir daha gelmeyeceğini söyleyen müşterilerimiz bile oldu. Normalde bu aramaların hukuki bir dayanağı olmalı ama o da yok. Ellerini kollarını sallayarak içeri giriyorlar, dükkanı iyice inceleyip gidiyorlar. Bu aramalar rutine binince tedirgin olmamak elde değil."

'EKONOMİK KRİZE BU TÜR BASKILAR EKLENİYOR...'

Başka bir esnaf da, aramaların kendilerine ve işlerine zarar verdiğini söyleyerek, "Başta kendimize, sonra da müşterilerimize karşı sorumluluklarımız var bizim. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. Bir kez ya da iki kez aramanı yaptın, anlarım. Ama bunu her zaman yaparsan artık beni ve müşterilerimi rahatsız eden bir boyuta taşımış olursun. Bu da benim ekmek kazandığım kapıya zarar verir, ki öyle de oluyor. Zaten ekonomik krizden dolayı işlerimiz esnemiş durumda, bir de üstüne bu mesele eklenince iyice debeleniyoruz."