KCK’den Cansız ailesine başsağlığı mesajı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Haydar Cansız’ın vefatından dolayı Cansız ailesine başsağlığı mesajı yayımladı.

PKK Kurucularından olan ve 9 Ocak 2013 tarihinde Paris’te Türk istihbaratı tarafından katledilen Sakine Cansız’ın ağabeyi Haydar Cansız salı günü Almanya’nın başkenti Berlin’de hayata veda etmişti.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Cansız’ın vefatından dolayı şu mesajı yayımladı:

''Şehit Sakine Cansız(Sara) yoldaşımızın ağabeyi Haydar Cansız’ın yaşamını yitirmesini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Ailesine ve tüm dostlarına başsağlığı diliyoruz.

Haydar arkadaş daha 1980’li yıllar öncesi İstanbul’da bir yurtsever olarak mücadeleyle bağ kurmuş, üzerine düşen görevleri yapmaya çalışmıştır. 12 Eylül askeri darbesinden sonra ailesinin bulunduğu Avrupa’ya geçmiş, orada mücadeleye bağlılığını sürdürmüştür. Gençliğinden beri mert ve yiğit karakteriyle bilinmekteydi. Bu nedenle Sara arkadaş onu, o ada Sara arkadaşı çok sevmekteydi.

Son yıllarda hastalıklarla uğraşırken Sara arkadaşın şehadeti onu derinden etkilemiştir. En güçlü yaşam tutanağı olan Sara arkadaşın katledilmesi onu derinden sarsmıştır. Sara yoldaş bizim için unutulmaz olduğu gibi onu yakından tanıyanlar da hiçbir zaman unutmamış, Sara arkadaşla yaşadıkları anılarla moral kazanmışlardır. Ağabeyi Haydar için de Sara yoldaş bu anlamı taşımaktaydı.

Hep dürüst, doğru ilişkiler üzerine kurulu bir yaşamı ve özgür dünyayı hedefleyen Haydar Cansız’ın da; özgür ve demokratik yaşam aşığı Sara yoldaşın da tüm özlemleri mutlaka gerçekleşecektir. Kürdistan'ın özgür ve demokratik yaşamı için Kürt halkı o kadar bedel ödemiş ve özlemlerini o kadar büyütmüştür ki, Özgür Kürdistan'ın yaratılması kaçınılmazdır.

Sara yoldaşın tüm ailesi ve dostlarına başsağlığı dilerken, tüm halkımızın ve yurtseverlerin özlemlerini halkımızla birlikte gerçekleştireceğimizin sözünü bir daha yineliyoruz.’’