KCK'den Mir Tahsin Beg için başsağlığı mesajı

KCK Halklar ve İnançlar Komitesi, başta Mir Tahsin Beg’in ailesine olmak üzere Êzidî halkına başsağlığı diledi.

KCK Halklar ve İnançlar Komitesi, Mir Tahsin Beg’in yaşamını yitirmesi vesilesiyle bir başsağlığı mesajı yayınladı.

Komite açıklamasında şunlar belirtildi:

“Êzidî halkımızın inancında önemli bir yeri olan Mirlik kurumunun son temsilcisi Mir Tahsin Beg’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Bu acı ve büyük kayıp tüm halkımızın acısı ve kaybı olmuştur. Vefatından ötürü başta Mir Tahsin Beg’in ailesine olmak üzere Êzidî halkımıza başsağlığı dileklerimizi sunuyor, üzüntülerini paylaştığımızı belirtmek istiyoruz. Böylesi bir kayıp karşısında Êzidî halkımızın kendi iç birliğini güçlendirerek, gelişebilecek tüm tehlikelere karşı daha güçlü bir duruş sergileyerek acısını ve kaybını en aza indireceğine inanıyoruz.

Êzidî halkımızın yaşamında inanç, siyasal kimlik ve kültüründe manevi değer ve temsil konumundaki Mir’lik kurumunun son temsilcisi Mir Tahsin Beg’in en çok arzuladığı hususlardan birinin de Êzidî halkımızın birlik içinde olmasıydı. Uzun yıllar yaşadıkları baskı ve defalarca maruz kaldıkları fermanlardan ötürü büyük tehlikelerle yüz yüze kalan Êzidî halkımızın, tüm bu sorun ve sıkıntıların giderilmesinde birlik olmazsa olmaz bir husustur. Mir Tahsin Beg’de bu bilinç ve inançla hareket etmiş, Êzidîlerin birliğini ve beraberliğini önemsemiş ve istemiştir. Bunun çabası içinde olmaya çalışmıştır. Dolayısıyla Êzidî halkımızın inanç ve siyasi temsilcilerinin, aydın ve sanatçılarının Mir Tahsin Beg’in hizmetlerine, anısına verecekleri en anlamlı cevap kendi iç birlik ve beraberliklerini güçlendirmek olduğuna inanıyoruz. Halen acıları taze olan Şengal katliamından da büyük üzüntü duyan Mir Tahsin Beg’in Şengal’in korunması ve halkımızın bir daha böylesi bir fermanla yüz yüz kalmaması için yapılması gerekenlerden yana olmuş ve destek sunmuştur. Mir Tahsin Beg’in bu arzusunu demokratik özerk Şengal’i inşa ederek nihayete erdirmek tüm Êzidîlerin görev ve sorumluluğu olduğunu da bu vesile ile bir kez daha belirtmek istiyoruz.

KCK olarak vefatını üzüntü ile duyduğumuz Êzidî halkımızın Mir’i, Mir Tahsin Beg’in vefatından ötürü halkımızın üzüntülerini paylaştığımızı bir kez daha belirtiyoruz.  Tüm Êzidî halkımızın başı sağ olsun diyoruz. Êzidî Halkımızın kimliğinin korumasında varlığının sürdürülmesinde hizmetleri olan Mir’lik kurumunun son temsilci Mir Tahsin Beg’in vefatı münasebetiyle ailesine ve Êzidîliğin tüm inanç temsilcilerine sabır ve metanet diliyoruz.