KCK Neçirvan Barzani’yi kutladı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı Neçirvan Barzani’yi Başurê Kurdistan Federasyonu Başkanı olarak seçilmesinden dolayı kutladı.

Yazılı bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Neçirvan Barzani’yi Başurê Kurdistan Federasyonu başkanı seçilmesinden dolayı kutladı.

KCK açıklamasında şunları kaydetti: “Başurê Kurdistan federasyonu başkanının hem Başur’da hem de Kürdistan genelinde ulusal birliği sağlamada tarihsel bir görevi vardır. Kürdistan federasyonu başkanının Türkiye başta olmak üzere Kürtlerin birliği ve özgürlüğüne karşı olan güçlere karşı Kürtlerin özgür yaşam iradesini temsil etme sorumluluğu vardır.  Kürdistan'ın 4 parçasında yürütülen mücadelenin ortaya çıkardığı gerçekler ve yarattığı bilinçle bu rolün yerine getirileceğine inanıyoruz. Neçirvan Barzani’nin on yıllara dayalı politik birikimi bu rolünü yerine getirmesini sağlayacak düzeye sahiptir.

Başurê Kurdistan’da önemli kazanımlar elde edilmiştir. Şimdi Başurê Kürdistan’da demokratikleşme temelinde siyasi birliği sağlayarak bu kazanımları güvenceye almanın zamanıdır. Kuşkusuz Kürdistan’ın bir parçasındaki kazanımların güvenceye alınmasında tüm Kürdistan parçalarındaki özgürlük mücadelesinin belirleyici rolü bulunmaktadır. Bu açıdan bu demokratik bilinci ve demokratikleşmeyi Kürdistan’ın dört parçasındaki siyasal güçler arasında da sağlamak önemli olmaktadır. Kürtler şu anda Ortadoğu’da demokratikleşme bilinçleriyle öncü halk haline gelmiştir. Sayın Neçirvan Barzani’nin Kürtlerdeki bu demokratikleşme bilincinin, duruşunun ve yapılanmasının etkili hale gelmesinde üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek Ortadoğu’nun demokratikleşmesinde Kürtlere rolünü oynatması da başkanlığına yönelik beklentiler içinde olacaktır.

Kürdistan federasyonu başkanlığından Kürdistan halkının beklentilerinden biri de Başurê Kürdistan’daki işgal saldırılarına ve her türlü istihbarat faaliyetine nereden gelirse gelsin tavır almasıdır. Bu açıdan başkanlığının ilk gününde Xakurke’ye yönelik gerçekleştirilen işgal harekatı daha ilk günden Başurê Kürdistan başkanlığına bir saldırı, bu görevi zayıflatan ve iradeyi hiçe sayan bir işgal harekatı olmaktadır. Sayın Neçirvan Barzani’nin Kürt halkının özgür ve bağımsız yaşamına saldırı olan bu tür işgal harekatlarına karşı çıkacağına, halkımızın bu yönlü beklentisine cevap vereceğine inanıyoruz.

Önder Apo her zaman Neçirvan Barzani’nin Kürt halkının özgürlük mücadelesinde rol alabileceğini belirtmiş; Kürtlerin onurlu barış temelinde özgür ve demokratik yaşama kavuşmasında çabalarını artırmasını istemiştir.

Kürt halkı ve Ortadoğu halkları açısından tarihi bir süreç yaşandığı bu dönemde sayın Neçirvan Barzani’nin üstüne düşen sorumluluğu yerine getirerek halkımızın özgür ve demokratik yaşama kavuşmasında rol oynayacağına inanıyor, başkanlığı süresince başarılı olmasını diyoruz.”